Граничарите от Змийския остров на юг от Одеса се предадоха

...
Граничарите от Змийския остров на юг от Одеса се предадоха
Коментари Харесай

Русия: Украинските военни от Змийския остров се предадоха без бой

Граничарите от Змийския остров на юг от Одеса се предадоха спокойно и бяха отведени в Севастопол, оповестява генерал-майор Михаил Ясников, заместник-командир на съветския Черноморския флот.

" Днес група от 82 военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол от избавителния влекач " Шахтьор ", те сложиха оръжие и взеха решение да се върнат при фамилиите си ", сподели Ясников пред ТАСС.

Вчера в мрежата се появи аудио запис, на който украинските граничари отхвърлят да се подчинят на съветската команда за предаване и псуват въоръжените сили на Москва.

По-късно президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че всички 13 граничари на острова за починали героичен без да се предадат. Киев разгласи, че военнослужещите ще бъдат посмъртно удостоени със звание " Герои на Украйна ".

Аудио записът от радиообменът е без видео, а за декор се употребява фотография на острова.

last words for some incredibly brave ukrainians
— ian bremmer (@ianbremmer)

От Министерството на защитата на Русия обявиха, че украинските граничари не са оказали опозиция. От Москва допълват, че от началото на военната интервенция всеки ден има случаи на предаващи се украински бойци.

Вчера Владимир Путин направи видеообръщение, в което прикани украинската войска да не извършва незаконните заповеди на режима в Киев. Руският президент прикани и за вероятен боен прелом в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР