Грандиозният фестивал Hills of Rock приключи, а след него грозните

...
Грандиозният фестивал Hills of Rock приключи, а след него грозните
Коментари Харесай

На Гребната база - като след война СНИМКИ

Грандиозният фестивал Hills of Rock завърши, а след него грозните остатъци от вилнелите рокери още лежат на Гребната. Пластмасови чаши от бира, хартиени боклуци и салфетки към момента се търкалят по земята. В тревата стърчат фасове, скрити ненапълно от тентите, които чакат да бъдат сгънати и прибрани. Хиляди нови, само че неизползвани брошури стоят на купчини в ъгъла на един тротоар, пакетирани и вързани с ластици.

Около фестивалните подиуми се въртят десетки служащи, които старателно разглобяват железа, придвижват елементи по всички страни, товарят камиони и търкалят кегове с бира. Мъжете си оказват помощ благодарение на мотокари, с цел да свършат по-бързо с превозването на тоновете железа и техника. Машините препускат една през друга и съвсем не оставят място на пристигналите да се разходят из алеите на Гребната.

Богдан е решил да побяга за здраве по алеите. Днес, обаче, му се постанова да прескача всевъзможни трудности по пътя си.

" Възмутително е с каква лекост замърсиха парка. И в този момент няма изчистване от отпадъци, а да не приказваме за машините и шума " - споделя Богдан.

С бойна крачка до игрище Номер 5 минава детският волейболен тим Victoria Volley. Малчуганите са принудени да създадат път на кръстосващите мотокари и на един голям камион. Въпреки, че са обезпокоени от шума и паниката, те с интерес следят хаоса на майсторите.

Атмосферата, наподобяваща война напълно не е към края си. Вдигането на олелия и прахолях за събирането на Hills of Rock се чака да завърши на следващия ден, само че шумотевицата ще продължи с цялостна газ. Тепърва следва още един фестивал да разлюлее канала

От през днешния ден следобяд стартира Street Food & Art Festival " Кино и Храна ". На ново тревните площи към Гребната ще бъдат затрупани с бусове, каравани, маси, столове и хиляди пловдивчани и чужденци, идващи да се забавляват и оставящи след себе си чашки, фасове, тарелки, торбички и салфетки.

За спортуващите пъкълът, включващ олелия, търкалящи се кенчета и железни ограждения ще свърши едвам след края на фестивала " Кино и Храна ". Или по-точно едвам откакто след него бъдат разчистени тревните площи от всичко това, което ги загрозява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР