Грандиозна спецакция с арести се подготвя в Агенция Митници, по-конкретно

...
Грандиозна спецакция с арести се подготвя в Агенция Митници, по-конкретно
Коментари Харесай

Сензация: Арести в митниците! Удрят неопетнени служители, пазят схемите на Иво П.

Грандиозна спецакция с арести се приготвя в Агенция „ Митници ”, по-конкретно в Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат ” научихме от собствен човек нагоре по веригата в Министерството на финансите.

Операцията има за цел да удари съответни митничари като опит за събаряне на напрежението, което „ Контрабандагейт ” нанесе на приходната организация около разбиването на ОПГ-то на Никола Димитров Николов – Паскал.

В корупционния скандал „ изгоряха ” митничар №1 Петя Банкова, татко и наследник Марин и Стефан Димитрови – Ярите, както и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По-важният мотив за провеждането на самобитната наказателна акция, обаче, е да бъдат разчистени неопетнените чиновници на „ Дунав мост 2 ” поради подозрения, че са източници на информация за грандиозната корупция, която върви по границата под крилото на Иво П.

Както бе разкрито, цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в мрежите си шефове от върха на Агенция „ Митници ” до редовите чиновници по ГКПП-тата.

Сред най-сръчните в схемите се оказа митничарят Иво П. от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат ”, чието осветляване още веднъж вдигнало градуса на напрежение по върха на Агенция „ Митници ”.

Вече не е загадка, че единствено за три месеца – от януари до март, Иво П. пропуснал през „ Дунав мост 2 ” 19 камиона с контрабандни цигари на Паскал.

От 19-те тира загубите за страната от неплатени мита и Данък добавена стойност били над 33 млн. лева, а митничарите милионери прибирали от всеки камион по 100 хиляди лева

Т.е., за 19 камиона Иво П. и доближените му са гушнали 1,9 млн. единствено от подкупи, а бюджетът е изгубил над 33 милиона лв. от данък и налози.

Сега квалифицираната акция цели чиновниците, които не вземат участие в колосалната цигарена и автомобилна спекулация, да бъдат ударени, с цел да не пречат на милионните доходи под масата, счита източникът ни от шапката на митниците – Финансовото министерство.

Криминалните схеми на Иво П., които в този момент би трябвало да бъдат прикрити на държавно ниво с арести на неопетнени чиновници, са документирани от румънските сътрудници. Наложителна е намесата на „ Европол ”, нашите тук няма да запушат корупционния поток, от който всички пълнят чекмеджета, отсече информаторът.

Очаквайте съответен ценоразпис на „ услугите ”, които Иво П. „ предлага ” на браздата

Инфо: narod.bg

Тагове: арести митница Иво П. ГКПП Дунав мост Видин Калафат ГКПП Дунав мост
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР