Грандиозна измамна схема в социалните мрежи завлече стотици българи. Фейсбук

...
Грандиозна измамна схема в социалните мрежи завлече стотици българи. Фейсбук
Коментари Харесай

Не се спират! Стотици българи се опариха с гранфиозна фейсбук измама с iPhone 7

Грандиозна лъжлива скица в обществените мрежи завлече стотици българи. Facebook страница " Мачкай За Да Те Уважават " провежда и организира игра, в която потребителите би трябвало да изпратят на известие имената си, телефон и град по жителство. При сполучливо осъществени стъпки, админите на страницата се свързват евентуално с всички кандидати и им оповестяват, че печелят премия - iPhone 7 Plus, написа TrafficNews.
За да я получат обаче, потребителите би трябвало да преведат пари за транспортните разноски на марковия телефон, който пътува от Англия. Има два метода - посредством Moneygram или посредством Еконт. В единия случай сумата би трябвало да бъде преведена на компанията ANGLYSTYLES с адрес, показан по следния метод: " England, Wales, 54 High Street ".

Както можете да се досетите, бърза инспекция демонстрира, че такава компания липсва в формалните регистри, а адресът е повече от недействителен. Ала никой от измамниците не разчита на това, защото те съответно изясняват, че банковият превод е по-скъпият вид. Затова общително дават опция за разплащане посредством Еконт, което е " безболезнено ", т.е. по-рентабилно. Логично всички залагат на превод на територията на България към " български сътрудник " Виктор Митев с ЕГН: 8009163641 и тел: 0892036565. Сумата би трябвало да бъде изпратена до офис на Еконт в Благоевград.

Измамниците усърдно влагат време в разписването на известия, които да са задоволително безапелационни и манипулиращи потребителите да подхващат финансово-разплащателни дейности по тъкмо избран канален ред, макар че илюзорно се оферират благоприятни условия за избор.

Развръзката е ясна. Превеждате парите, обещаният телефон в никакъв случай не идва при вас. Сумите за транспортни разноски всекидневно са дребни, с цел да не заподозрят нищо потребителите. Самозваната британска компания желае два транша от 30 лв. и доплащане от 15 лв., поради прекъсване на техниката на граница. Достатъчни са 20 души дневно за подобаваща отплата от 1000 лв..

Пострадала от схемата е и пловдивчанка, която подаде сигнал, с цел да опише в детайли за измамата.

Потърпевшата е минала всички стъпки от " неустоимата договорка " и спомага да снима цялата си последователност с измамниците. Щом тя стартира да схваща, че е въвлечена в скица, настоятелно изпраща предупредителни известия към страницата, а резултатът, несъмнено, е нейното неотложно блокиране.

Жената е сигурна, че оповестените двама " печеливши " на стената на " Мачкай За Да Те Уважават " са подставени лица.

Справка демонстрира, че отличените с премия, които възлизат на популацията на едно село, са си спретнали сказка под подправените рекламни фотоси, но единствено броячът пази паметта на възмутените. Всички мнения са изтрити.

Междувременно чиновниците на офис на Еконт в Благоевград препращат информация към Елхово. От там взимал парите Виктор, с който опитахме да се свържем, само че безрезултатно, защото входящите му позвънявания са лимитирани.

Също по този начин се оказа, че бенефициентът на финансовите доходи Виктор е замесен и в друго закононарушение, защото ЕГН-то, което бива показано за негово, може да бъде такова в някоя паралелна действителност, само че не и в актуалната. Всъщност неповторимият идентификационен код е употребен непозволено. Той принадлежи на господин Б. Грозданов, който може би тъне в незнание по какъв начин персоналните му данни циркулират в " грей нета " и служат за заслон на измамниците.

Ето я цялата преписка на подведената жена:

















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР