Грандиозен расистки скандал разтреса футболната общественост в Англия точно преди

...
Грандиозен расистки скандал разтреса футболната общественост в Англия точно преди
Коментари Харесай

В Лондон се случи същото, за което англичаните разпънаха София, призоваха правителството за намеса

Грандиозен расистки скандал разтреса футболната общност в Англия тъкмо преди Коледа. Не е загадка за никого, че съвсем всяка седмица на Острова има образци за сходни обиди, касаещи цвета на кожата и расата на обособени футболисти. Вчера абсурдът обаче се разгоря на най-високо равнище. По време на дербито сред Тотнъм и Челси бранителят на " сините " Антонио Рюдигер стана обект на расистки обиди от страна на почитателите на домакините. Германският футболист недвусмислено сподели, че е чул и видял така наречен маймунски звуци и жестовe. Рюдигер незабавно е уведомил капитана на Челси Сесар Аспиликуета, който неотложно е провел диалог с основния рефер Антъни Тейлър. След това съдията е работил по протокол, а представителят на стадиона е предизвестил почитателите за следствията от сходни прояви.
Rudiger appearing to highlight racist abuse from Tottenham fans after the Son sending off pic.twitter.com/fxBCCScPFp
— Tom Burrows (@THBurrows) December 22, 2019

" Видях, че реферът следваше протокола. Видях, че реферът приказва с четвъртия арбитър Андре Маринър, по-късно пристигна до мен и Лампард, с цел да ни каже какво се случва. Всички сме задно в тази обстановка и сме разочаровани, несъмнено ", разяснява мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо.

" По отношение на излизането от терена, мисля, че това би трябвало да се реши в съответния миг. Когато този миг настъпи, не знам какво бих направил. Зависи какво усещат играчите. Но сигурно бих ги подкрепил на 100%, в случай че решат да го създадат ", добави Франк Лампард.
The referee tells Lampard and Mourinho there has been racist abuse against Rudiger.

His first reaction is to ask if the ref has stopped the watch. Disgusting #cfc #chelsea #TOTCHE pic.twitter.com/XgJ4hQg2tZ
— Odoi_Plays (@OdoiPlays) December 22, 2019

Анализаторът на " Скай спортс " Гари Невил укори политическите водачи Борис Джонсън и Джереми Корбин, че са " приели расизма " в своите партии. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед прикани държавното управление да се заеме съществено с въпроса.

" Имаме расистки проблем в Премиър лийг и Англия. И Висшата лига би трябвало да се засилва, не да се крият зад ФА по този въпрос. Може би би трябвало да дадем опция на играчите да излязат от терена, когато това се случва. Това ми се коства единственият метод ".

Цялата обстановка припомня мъчително доста на сцените по време на евроквалификацията сред България и Англия през септември. Тогава от лагера на " трите лъва ", както и от съвсем всички медии на Острова се поде гневна офанзива против българските последователи, дребна част от които предизвикаха гостите.
Rudiger saying he heard racist chants towards his way. this is disgusting. #TOTCHE #kickitout pic.twitter.com/yYj6zxBEme
— (@itswazzz) December 22, 2019 Премиър лийг 18 кръг, неделя 22 декември  Тотнъм 0:2краен резулат  Челси
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР