Граната от модел, който все още е на въоръжение у

...
Граната от модел, който все още е на въоръжение у
Коментари Харесай

Откриха и обезвредиха граната в градинка в столичния ж.к. "Младост"

Граната от модел, който към момента е на въоръжение у нас, беше открита в тревна повърхност в столичния ж.к. „ Младост 3 ", в региона на бул. „ Александър Малинов " и магазин ХИТ, оповестява БТВ.

Сигналът за случая е подаден малко след 10 часа от екип от „ Зелени системи ", който косял тревата на булеварда. Служителят, намерил боеприпаса, даже помислил, че е детска играчка.

На мястото беше изпратен полицейски екип, който отдели региона, както и чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма.

След първичен оглед гранатата беше обезвредена.

Оказа се, че тя е от модел към момента е на въоръжение в българската войска.

„ Да, гранатата е нова, на въоръжение в българската войска. Тепърва следва експертиза на тази граната от способените структури на Министерство на вътрешните работи ", сподели Красимир Димитров, шеф на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " - Следствен отдел към окръжна прокуратура.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

За да бъде отхвърлен боеприпасът, автомобилното придвижване по булеварда при магазин ХИТ се извършваше по остарялото трасе. Автобусите и пешеходците обаче са прекосявали непрестанно, прецизираха от столичната община.

Опасност за хората не е имало.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР