Gran Turismo на PlayStation се счита за един от малкото

...
Gran Turismo на PlayStation се счита за един от малкото
Коментари Харесай

Gran Turismo 7: Най-добрият състезателен симулатор има ново име

Gran Turismo на PlayStation се смята за един от дребното франчайзи, които извършват обещанията си, когато става въпрос за спортни симулатори. Gran Turismo 7 (GT7) е най-новото заглавие в номерираната серия, която може да дефинира игрите за спортен симулатор за това потомство.

С тази игра Polyphony Digital са основали квинтесенцията на спортния симулатор за конзолите PlayStation, който може да се трансформира в новия стандарт.

Освен в реалистичния детайл, този път е подложен огромен акцент върху преживяванията на геймъра. Основните плюсове на играта обаче са механиката на шофиране, множеството коли, които играчите могат да отключат (около 400). Не е за занемаряване и присъединяване в предизвикателни мини-игри, с цел да изпробвате уменията си за шофиране. Накратко, Gran Turismo 7 предлага съвсем всичко, което един почитател на спортните игри може да желае от един симулатор.
Gran Turismo 7 – всеобхватно изживяване
Много от последните сходни игри оферират на играчите лъскави спортни коли с мощни мотори, които да ръководят. Gran Turismo 7 обаче дава доста исторически подтекст за колите, който прави образованието прелестно прекарване. По същия метод геймърите могат да научат повече и за някои от по-новите коли на пазара. Още първоначално играчите могат да стартират да събират коли и да научат повече за тях, когато показват попълнени книжки с менюта на Лука в The Café. Въпреки че предоставената информация не е толкоз обширна, колкото в Музея, играчите въпреки всичко могат да научат скъпа информация за колите, които са придобивали.

Това, което е забавно, е, че всяка книга с менюта има тематика, като играчите могат да събират японски хечбеци, италиански суперколи или подсилени коли, употребявани в ралита. Повечето от тези книги с менюта ще изискват от играчите да съберат три автомобила, които дават отговор на тематиката, след което могат да преминат към други цели. Тези книги с менюта също по този начин учат играчите по какъв начин да ръководят разнообразни коли и да настройват моторите, с цел да станат по-добри водачи.

След като се срещнат с книжките с менюта, играчите ще се сблъскат със завръщащата се функционалност, наречена Център за лицензи. Това е мястото, където геймърите могат да тестват своите шофьорски умения и да отключват нови надпревари, като получават нови лицензи. Тези лицензи са в допълнение класифицирани в обособена рейтингова система, в която златен трофей е най-високият. Получаването им може да се окаже сложна задача, защото играчите би трябвало да преминат през сложни провокации, които в последна сметка вършат шофирането на играча по-добро. Придобиването на Лиценз в Gran Turismo 7 е съществена функционалност, която прави напредъка потребен и е една от най-забавните мини-игри, в които може да се взе участие.

Геймплей
Gran Turismo 7 дава безупречно преживяване, което един почитател на надпреварите би очаквал, когато става въпрос за геймплей. За моя изненада Gran Turismo 7 се усеща като реалистична и извънредно дружелюбна игра с съвсем всеки автомобил, който в последна сметка ще употребявате. GT7 не е праволинейна игра за шофиране като други заглавия, защото сте склонни да усещате разликата сред всеки автомобил. Mini Cooper може да е занимателен за шофиране, само че прекарването ви е доста по-различно, когато управлявате базов японски хечбек. По същия метод и спортните коли се усещат друго един от различен, изключително когато става въпрос за ръководство. Polyphony Digital са съумели да отделят внимание на всеки автомобил и неговите характерности дотолкоз, че това е една от значителните аргументи потапянето да остане непокътнато през цялата игра.

Използването на коли в Gran Turismo 7 не е толкоз просто, колкото в други спортни заглавия. В началото играчите няма да могат да си разрешат нови лъскави коли, до момента в който не завоюват задоволително заеми. Въпреки това геймърите могат да закупят използвани коли от пазара с отстъпка, с цел да стартират. Повечето от тях са с по-ниско качество на мотора и статистики на шофиране, които могат да бъдат поправени от гаража, когато играчите завоюват повече заеми.

В последна сметка играчите ще могат да закупят от автокъщата нови коли, които имат по-високи точки за успеваемост (PP), класифицирани по разнообразни марки. Това е мястото, където играчите ще се сблъскат с именити коли, които имат висока цена. След като се сдобиете с тези коли обаче, цялостното прекарване се трансформира фрапантно.

Играта уголемява още повече потапянето, защото употребява чудесно контролера Dual Sense на PS5. Когато шофирате на писти, всяко малко деяние може да се усети посредством функционалността за тактилна противоположна връзка. По същия метод, когато форсират или стопират, играчите ще могат да усетят и съпротивлението на спусъците R2/L2. Тези тънкости са приспособени и за другите коли, при които съпротивлението на тригерите е друго за другите коли. Също по този начин ще можете да забележите смяната в съпротивленията всякога, когато настройвате автомобила за по-високо PP.

И най-после – 3D тестването в Gran Turismo 7 в допълнение подслажда преживяването с аудиотехнологиите си. Например, когато се състезават, играчите ще могат да дефинират какъв брой близо или надалеч е даден автомобил от тях, просто като обръщат внимание на звука. Всъщност функционалността за ориентиране на звука в тази игра е извънредно точна и аз постоянно разчитах на нея, когато се пробвах да препречвам съперниците да ме изпреварят.
Производителност, графика и други характеристики
Състезателните игри постоянно са върхът на графиката в съвсем всяко потомство и GT7 не прави изключение. Първото нещо, което геймърите ще виждат, е, че колите и спортните писти наподобяват доста реалистично. Тъй като става дума за симулатор, беше неотложно образната меродавност да е достоверна и Polyphony Digital даде образен шедьовър.

Gran Turismo 7 може да се играе както в режим който усъвършенства кадрова периодичност, по този начин и в режим на по-добра графика и ray tacing. Лично аз обаче бих предпочел продуктивността. Това е по този начин, тъй като трасирането на лъчи не работи в надпревари, което е разумно. Играчите ще играят най-вече в режим от първо лице, където таблото на автомобила ще господства в по-голямата част от зрителната им линия. При все това ми се искаше някаква форма на трасиране на лъчи да бъде задействана за надпреварите, защото това би подобрило доста цялостното преживяване.

Трасирането в GT7 може да се види единствено по време на повторенията и сегментите, които демонстрират автомобила ви преди/след надпреварата. Когато е включен, всеки автомобил наподобява образно зашеметяващо с помощта на спомагателните графични усъвършенствания, като високодетайлни отблясъци, друго осветяване и безупречни елементи. В прочут смисъл можете да заснемате скрийншоти, които да употребявате като тапети за десктопа и телефона си, защото те в действителност наподобяват като същински.

И най-после, продуктивността на Gran Turismo 7 е на равнището на множеството спортни заглавия, защото играта съумява да поддържа 60 FPS през по-голямата част от времето в режим за един състезател. Вероятно това е повода, заради която трасирането на лъчи е изключено по време на надпревари, защото не се натъкнахме на никакво закъснение или спад на FPS. Единственият път, когато забелязах леки спадове, беше по време на онлайн надпреварите, само че това не попречи на преживяването по никакъв метод.

Не всичко обаче е перфектно; има няколко функционалности, които ме тормозиха още през цялото време на играта. Макар че тези функционалности не засягат главния геймплей, те пречеха леко на преживяването. Първо, потребителският интерфейс (UI) беше доста остарял и разсейващ. Имам възприятието, че потребителският интерфейс е основан за компютърния порт на играта и е пренесен за версията за PlayStation. В началото навигирането в менютата стана много тромаво и леко досадно.

Освен това по време на сесиите за един състезател играчите ще би трябвало да четат безконечен текст, защото множеството разговори не са озвучени. Разбира се, това не въздейства на главния геймплей, само че озвучените диалози щяха да допринесат за потапянето в играта.

В последна сметка
С фотореалистична визуализация, безупречна механика на шофиране и голям брой мини-игри, от които можете да избирате, Gran Turismo 7 сега е квинтесенцията на симулатора на шофиране за почитателите на надпреварите. Освен това GT7 може да бъде предизвикателство за ветераните и задоволително налична за новаците, с цел да я трансформира в наложителна покупка този месец за конзолите PlayStation 5/PlayStation 4.
Плюсове     Страхотна графика     Удивителни функционалности с DualSense     Голяма сбирка от автомобили     Отлична механика на шофиране
 
Минуси     Ограничено изпозлване на ray tracing     Диалозите не са озвучени     Потребителският интерфейс

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР