Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 ще се

...
Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 ще се
Коментари Харесай

След взрива край Джеда: ще има неделен старт във Формула 1

Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 ще се състои по проект, макар нападението на петролохранилище на саудитската петролна компания " Арамко ", което докара до големи пожари в рискова непосредственост до пистата.

От управлението на Формула 1 организираха диалози с всички тимове и водачи, които потвърдиха, че са съгласни надпреварата да се организира по стратегия в неделя и с подготовка ден по-рано.

" Формула 1 и ФИА удостоверяват, че след полемики с всички тимове и водачи Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 за 2022 година ще се организира, както е планувано ", се споделя в официално съобщение на ФИА.

" След случая в петък вечер в Джеда имаше огромна полемика сред всички заинтригувани страни, саудитските управляващи и организациите по сигурност, които дадоха цялостни и детайлни гаранции, че провеждането на надпреварата е обезопасено ", са споделя още в формалния документ.

Днес ще проведат последните свободни тренировки, както и квалификациите за място на стартовата решетка.

В петък имаше бомбена офанзива по петролохранилище на компанията " Арамко " - един от спонсорите на Формула 1, което е на по-малко от 20 километра от Джеда.

Отговорност за офанзивата поеха йеменските бунтовници хуси, които са в спор с управляващите на Саудитска Арабия от доста време.

Гран При на Саудитска Арабия е втори кръг на шампионата. Преди седмица " Ферари " записа двоен труимф в Бахрейн, трети се подреди Люис Хамилтън, а двата болида на " Ред Бул " отпаднаха.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР