Гран при на Монако може да отпадне от календара на

...
Гран при на Монако може да отпадне от календара на
Коментари Харесай

"Традициите нямат значение": оставането на Монако във Формула 1 е под въпрос

Гран при на Монако може да отпадне от календара на след края на сегашния си контракт през 2025 година Това разгласи Мишел Боери, президент на уредника на надпреварата - Автомобилен клуб на Монако.

Той подлага на критика актуалните притежатели на Формула 1 от " Либърти " и съобщи, че те се управляват само от парите.

" Ако страна от Близкия изток постави на масата 10 пъти повече пари от нас, тогава ние сме мъртви. Може да сме една от люлките на моторните спортове, само че ще сме навън ", сподели Боери, който е отпред на клуба от 1972 година

Той въпреки всичко съобщи, че ще направи всичко допустимо да възобнови контракта за надпреварата, само че уточни, че за Формула 1 има други цели. Според него Монако няма по какъв начин да се съпоставя с някои от новите надпревари. Боери даде за образец, че за три дни в Маями се събират 500 хиляди фенове, до момента в който поради рестриктивните мерки, в Монако може да гледат най-вече 80 хиляди души.

Боери уточни, че други обичайни надпревари, като това в Германия, към този момент са отпаднали.

" За американците най-важна е офертата. Преди в договарянията имаше авторитет и обичаи, в този момент това не е от такова значение ", сподели още Боери.

Относно новите надпревари, той съобщи, че чака с интерес идния дебютен старт в Лас Вегас, само че не е впечатлен от надпреварата в Маями.

" Маями не беше подобен триумф, за какъвто всички приказвам ", добави Боери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР