Гран При на Америка в клас MotoGP няма да се

...
Гран При на Америка в клас MotoGP няма да се
Коментари Харесай

MotoGP отмени Гран При на Америка

Гран При на Америка в клас MotoGP няма да се организира през тази година, това бе оповестено от уредниците на конкуренцията, която се организира в Остин, Тексас.

“Родеото с Конски сили ще се завърне през 2021 година за едно по-голямо и по-добро Гран При на Америка. Тазгодишното издание, планувано за средата на ноември, се анулира “, се споделя в известието.

Гран При на Америка в началото трябваше да се организира през април, само че бе отсрочено поради световната пандемията от ковид за средата на ноември. Резкият скок в броя инфектирани с COVID-19 в Тексас обаче принуди уредниците да анулират старта. С това общата численост на съревнования, които няма да се проведат поради пандемията става девет, откакто досега сходна орис сполетя и стартовете в Австралия, Англия, Германия, Италия, Катар (Moto2 и Moto3 организираха своите състезания), Нидерландия, Финландия и Япония.

След анулацията на Гран При на Америка в календата на MotoGP за 2020 остават единствено три надпревари отвън Европа, които евентуално могат да се проведат след последния старт на Стария континент в средата на ноември. Това са надпреварите в Аржентина, Малайзия и Тайланд, като до края на месец юли ще стане ясна и тяхната орис. До момента в графика на MotoGP за 2020 година участват 13 конкуренция, като и 13-те са в Европа.

Отмяната на Гран При на Америка в MotoGP съвсем несъмнено значи и анулация на Гран При на Съединени американски щати във Формула 1, което би трябвало да се проведа на същото трасе през октомври.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР