Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП,

...
Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП,
Коментари Харесай

Пореден фарс: Битката срещу шуробаджанащината, обещана от ГЕРБ и БСП приключи, преди да се е състояла

Гръмките ограничения, които двете най-големи партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, дадоха обещание против шуробаджанащината точно на абсурда с роднините и съучениците на депутата Делян Добрев от Хасково, не се случиха. Няма данни в ГЕРБ да са разпоредени дейности против роднинските назначения, както се зарече министър председателят Бойко Борисов. Не бе спазено и обещанието на Българска социалистическа партия да разкрие още купища фамилни обвързаности на ръководещите в държавните и общинските структури, написа " Сега ".

На 4 октомври в първото си обществено изказване във връзка абсурда с роднинските назначения министър председателят съобщи, че до ден-два ще свика изпълнителната комисия на ГЕРБ, с цел да се разиска има ли роднински назначения и да се подхващат дейности против тях. " Ако някъде ги има, единият би трябвало да си отиде ", съобщи той.

На въпрос дали е имало такова събиране, от пресцентъра на ГЕРБ пристигна отговор, че няма какво да оповестят по тематиката. Когато се появяла информация, щяла да бъде предоставена. Така единствената жертва, която ГЕРБ даде, с цел да потуши абсурда с Добрев, се оказа бременната брачна половинка на депутата Александър Ненков, която напусна " Булгартрансгаз ".

Българска социалистическа партия, която сложи времеви ултиматум на ГЕРБ, след който щяла да осветли всички роднински зависимости на ГЕРБ, също не направи нищо. " Имаме и схеми за " хранилки " в държавни и общински предприятия, само че не ги слагаме на масата, тъй като чакаме да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, с цел да се види какво са решили за " шуробаджанашките връзки ", съобщи на 7 октомври аленият народен представител Таско Ерменков. Той даде една седмица за реакция на ръководещите. В идващите дни Българска социалистическа партия заяви, че разполага със стотици сигнали за роднинско кадруване.

От тях обаче изтече единствено обвиняване против зам.-министър на превоза. Сигналът се ревизира от прокуратурата, само че резултати по него надали ще има. Така че и борбата против шуробаджанащината е на път да се окаже следващия фарс, изигран от ръководещи и съпротива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР