Гражданското сдружение "Дишай, Девня" е пред разпад заради влизането на

...
Гражданското сдружение "Дишай, Девня" е пред разпад заради влизането на
Коментари Харесай

Кой финансира и седи зад зеленото сдружение Дишай, Девня?

Гражданското съдружие "Дишай, Девня " е пред разпад поради влизането на от ден на ден от неговите водачи в политиката. Първа се облажи Добринка Иванова, която се включи към "Изправи се.БГ " на Мая Манолова, написа "ПИК ". Председателят на "Дишай, Девня " Ваня Захариева се е насочила към партията "Зелено придвижване " (т.нар. зелени), която е част от ръководещата "Демократична България ". Останалите в управлението са Милена Мънзова-Иванова и Асия Тодорова, които пригласят на лидерката и на Демократична България.
Неправителствената организация "Дишай, Девня " е записана през 2020 година, само че няма информация какви пари получава и от кого. Не са оповестени доклади в регистрите. Също не е ясно кои са донорите, в случай че изобщо има очевидни такива. Сдружението даже няма интернет уебсайт за гласност и бистрота. Единствено поддържа фейсбук страница. Пълна тайнственост и мъгла е цялата работа, описват локални хора. Според тях те са финансирани и подкрепяни от политически партии.
Те разясняват, че "Дишай, Девня " не е гражданско съдружие, а политически план. Същинската му цел не са екологичните дела, а зарибяване на хората да станат членове и симпатизанти на партия "Демократична България ". Това съобщи за групата "Девня - антична и съвременна " една от някогашните членки на НПО-то.
"Ваня Захариева непрекъснато ни приказва за партия "Демократична България ". Преди да влезе в болница преди време, тя ни сподели, че има желание да предложения в Девня онази съветничка от Варна (Стела Николова - бел. ред.) и някаква друга активистка на партията от София, която била доста известна, само че не мога да си спомня по какъв начин се споделяше ", разкри някогашна членка.
"Подведох се да стана член на сдружението поради положителното образование и обноските на госпожа Захариева. Тя дълги години е живяла в Германия и си мислех, че мога да ѝ имам вяра. Но както пишете и Вие, тя не схваща нищо от екология и разиграва циркове. Нито една от нас не е експерт в тази област и всички сме като патета в калчища. Замислих се над това, което пишете за сдружението, и ми светна лампичката ", разяснява дамата, която се усеща подведена и използвана от Ваня Захариева.
Нейните думи изцяло удостоверяват хипотезата на "Девня - антична и съвременна ", че зеленото Неправителствени организации ще се употребява като инструмент за оказване на напън (рекет) на бизнеса и локалната власт за да бъдат овладяни от "Демократична България ". Показателни в това отношение са обидните квалификации на Ваня Захариева по адрес на представители на Община Девня, които не са подплатени с никакви доказателства или логичен разсъждения.
„ Дишай, Девня “ скачат най-вече против локалния бизнес, който дава самун на хората. Без него са обречени да останат без работа, на апетит и ще би трябвало да изоставен Девня. В региона се намират едни от най-големите непознати вложители в лицето на "Девня Цимент “ АД, „ Агрополихим “, „ Соди-Девня “ и други
За връзката на "Дишай, Девня " с партии приказва и фактът, че в средата на април по тяхна покана в града пристигна министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който е от Демократична България и някогашен съпредседател на "Зелено придвижване ". Той беше придружаван от неуспялата депутатка Стела Николова от Варна, която не влезе в Народното събрание на последните избори. За нея се приказва, че е недолюбвана от "Да, България " и ДСБ, които също са част от обединението Демократична България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР