Гражданското сдружение Боец подаде жалба във Върховния административен съд (ВАС)

...
Гражданското сдружение Боец подаде жалба във Върховния административен съд (ВАС)
Коментари Харесай

Боец обжалва действията на ЦИК по казуса с джипката на Борисов в кампания

Гражданското съдружие " Боец " подаде тъжба във Върховния административен съд (ВАС) против това, че Централната изборна комисия (ЦИК) не взе решение дали министър председателят и претендент за народен представител от ГЕРБ-СДС Бойко Борисов нарушава или не закона с обиколните из страната и раздаването на бюджетни средства по време на предизборната акция.

По-рано тази седмица ЦИК прегледа единствено " за сведение " няколко сигнала против премиера, измежду които тези от " Боец " и от Българска социалистическа партия Комисията за решение и по този начин въпросът дали има нарушаване на закона остана. Шестимата членове, издигнати от Българска социалистическа партия, упорстваха, че Борисов нарушава закона, а седмината от ГЕРБ – че не. Така бе блокирано взимането на решение в която и да е посока, тъй като по закон ЦИК би трябвало да взима решения с болшинство от две трети от присъстващите, а такова нямаше.

Според " Боец ", както и съгласно останалите подали сигнали против Борисов, министър председателят нарушава закона, тъй като по време на акцията употребява държавен превоз. В изборния закон е записано, че се не разрешава " потреблението на държавния и общинския превоз за предизборна пропаганда ".

" Всички всекидневно сме очевидци на наглостта на Борисов и съучастниците му, които с държавната джипка и защита обикалят села и паланки и си вършат на наш тил предизборната акция ", показват от " Боец ".

Организацията счита, че " нарушаването на Изборния кодекс е допустимо най-дребното провинение на Борисов и бандата му ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР