Гражданско обединение Единни за промяна“ започва протестни действия в защита

...
Гражданско обединение Единни за промяна“ започва протестни действия в защита
Коментари Харесай

Гражданско обединение иска по-добра инфраструктура в Северозападна България

Гражданско обединяване „ Единни за смяна “ стартира протестни дейности в отбрана на правото на жителите на Северозападна България за заслужен живот. За предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ Росица Кирова от придвижването изясни, че в за всеки в Северозападна България главният проблем е инфраструктурата:
Най-потърпевши от положението на пътната мрежа и натовареността на е-са жителите на област Видин - крайната точка - най-отдалечена от София. Естествено, всички там са най-потърпевши както заради положението на трасето,  така и заради тази натовареност, която през последните 4 години е извънредно висока заради построяването на Дунав мост – 2.

Имаме обещания от 10 години за доста неща – скоростен път, интермодален терминал, летище, клъстъри, фабрики и всевъзможни чудеса. Аз считам, че е време да престанем да слушаме обещанията! Инициативата е напълно гражданска и за нас е доста значимо да ни чуят всички живеещи в Северозападна България. Инфраструктурата е причина за икономическо развиване. Всъщност, тя е наложителна безусловно нужна причина, без която икономическото развиване е невероятно. За огромно страдание, да бъде построена подобен вид инфраструктура не е по силите и опциите на общините, както и на жителите на тез обитаеми места. За тази цел е належащо да има държавна политика. Явно във връзка с Северозападна България държавна политика няма

От началото на годината в по Е-79 има повече произшествия, в сравнение с са дните ѝ, сигнализира Кирова и напомни, че трасето е строено през 50-те и 60-те години на предишния век и не е пригодено за тежкия трафик.

Нашего първо искане е за съответен и тъкмо написани график за начало на строителството на магистрален път до Видин.  Ясен график, при който довеждане докрай на строителството да бъде доникъде на 2020 година, а не през 2039 или 2057, когато се съберат задоволително пари от някой. Има хиляди механизми, за които Българската страна би могла да кандидатства, да обезпечи заем и да построи въпросното оборудване, в случай че има предпочитание.

Второто, ако това държавно управление няма желанието да го направи, както и предходните 5 преди него, да забранят прекосяването на тежкотоварни коли през Дунав мост -2. Така най-малко живеещите в района на Видинска и Монтанска област няма да се тормозят всеки ден, когато отиват до селата си или пътуват в едно обитаемо място за живота си

От придвижването провеждат митинг на 27-и януяри, събота. Шествието им стартира в 10 часа от единия завършек на Видин и ще приключи на другия. Възможно е да бъде спяно придвижването при входа на Дунавци.

Искрен Веселинов - ръководител на Комисията по районно развиване  е безапелационен, че липсва политика за развиването освен на северозападна България, само че и политика за районно развиване на страната.

Има едно редовно ориентиране на обществения запаси единствено в един избран дребен брой райони, най-много София. Има едно оттласкване в развиването на тези райони за сметка на всички останали

Веселинов посочи, че скоростният път до Видин е измежду целите на държавното управление и ще бъде построен „ в периоди доста близки до тези, които госпожа Кирова сподели “.

За нас главният проблем - с финансирането, ще бъде позволен със основаването на Тол- системата, тъй като фактически могат да се изтеглят пари предплатено, когато има от кое място да се генерират и да се възстановят.

Ударното създаване на този път, както и на автомагистрала „ Хемус “, както и на автомагистралата от Русе към Велико Търново – все извънредно значима обекти за развиването на Северна България, ще станат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР