Гражданско неподчинение пред сграда на съда в Сливен започва днес.

...
Гражданско неподчинение пред сграда на съда в Сливен започва днес.
Коментари Харесай

Бабата на убитото в Сотиря дете разтърси България с тези думи

Гражданско непокорство пред постройка на съда в Сливен стартира през днешния ден. То се провежда от околните на убитата през август 7-годишна Кристин Георгиева и хора от село Сотиря.

Протестът с начален час 7 часа е против метода на спор в Народното събрание по смяната за понижаване на присъдите за осъществени тежки умишлени закононарушения.

Милка Георгиева, бабата на убитото дете разгласи, че в символ на митинг ще се опитат да спрат работещите в съда да влязат в постройката.

„ Целта е да не позволяваме на работа нашите правосъдни управляващи, въпреки че те нямат виновност. Те работят по законите.

Но това е гражданското непокорство, което стартира подписката от тук и стартира и гражданското непокорство от тук “, сподели Георгиева.

Близките на убитата Кристин от Сотиря още веднъж на митинг

Тя разгласи, че ще създадат палатков лагер пред съда в Сливен, а след понеделник той се чака да бъде изместен пред постройката на Народното събрание в София.

Георгиева съобщи, че се усеща афектирана от думи на депутати в Народното събрание, които считат, че тя се пробва да политизира казуса.

„ Не желая да има последващо Криси. Само едно нещо желая – да одобряват депутатите пожизнен затвор без право на подмяна “, съобщи тя пред bTV.

Георгиева сподели и тетрадката, в която всеки ден написа до починалата си внучка.

„ Не желая другите баби и майки като мен да имат такава дребна тетрадка и да пишат на празните листа за децата си “, показа тя със сълзи на очи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР