Гражданско движение Боец вижда нередности около показния арест на кмета

...
Гражданско движение Боец вижда нередности около показния арест на кмета
Коментари Харесай

БОЕЦ: Институциите се превръщат в мутренски бригади

Гражданско придвижване " Боец " вижда нередности към показния арест на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева .

Движението през днешния ден ще сезира Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), Народното събрание и Министерството на правораздаването. От придвижването ще упорстват институциите да ревизират дейностите на шефовете на новия антикорупционен орган и спецпрокуратурата - Пламен Георгиев и Иван Гешев по случая " Иванчева ".

 Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, уверен пиарът на Обновена
Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, уверен пиарът на " Младост "

Спецпрокуратурата си съчинила цялата история с подкупа


Пред БНР Георги Георгиев от придвижването съобщи, че Иванчева е почтена по Конституция, до момента в който съдът не потвърди противното. Според него единственото несъмнено към показния арест на Иванчева за в този момент е това, че кметицата на " Младост " ще осъди страната ни в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург.

" Искаме да кажем на жителите, че посредством нашето безмълвие се трансформираме от суверен в жертви в личната си страна. В случая Иванчева е жертвата, само че знакът, който се дава, е към цялото общество ", отсече Георгиев.

Според него този знак гласи: " Всеки, който се изправи против статуквото, го чака това. "
Георгиев е безапелационен и че едното лице на родните ни институции е " мутренско ", а институциите са превърнати в " мутренски бригади ".

 Пламен Георгиев: В община
Пламен Георгиев: В община " Младост " си разрешавали много " капризи "

Няма да има съдийски отказ по делото против Иванчева

Случаят " Иванчева " разяснява и някогашният основен правист на Направление " Архитектура и благоустройство " в Столичната община Борис Милчев. По думите му всички функционалности на основния проектант на районно кметство, на районната администрация и на кмета на региона в действителност произтичат от функционалности, предоставени на кмета на Столичната община и основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Последните със заповед делегират тези функционалности на кмета на региона и на основния проектант на региона.

" Делегирайки тези права, те резервират опцията си да ги упражняват в цялостен размер. Тоест, в случай че основният проектант на Общината или кметът на Общината виждат, че районната администрация работи зле или не извършва някакви функционалности, могат когато и да е да се намесят. В случая по-скоро са се пробвали като тактика да принудят районната администрация да си прави работата, която пък както наподобява не го е правила, не го е правела и се стигна до тези срамни истории ", изясни Милчев.

Юристът посочи и че предприемачът Александър Ваклин , който алармирал спецпрокуратурата за корупционната скица в " Младост ", е можел да предприеме надалеч по-елементарни административни дейности, вместо да заплаща рушвет за напредване на строителната си документи.

" Далеч по-елементарни административни дейности могат да доведат до стремежи резултат, стига да е имало предпочитание от централното управление на Общината. Централното управление на Общината е избрало друга тактика - да се опита да принуди кмета и неговата администрация да си свършат работата. Административният съд е една неособено мечтана институция за решение на такива въпроси заради разноските на време и пари, които в тази ситуация са безусловно непотребни ", добави още Милчев.

 Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да приказва с марсианците Обновена
Иванчева изпрати шефа на Спецпрокуратурата да приказва с марсианците

Пред съда, който преглежда мярката й за неотклонение

Бившият основен правист в Следствен отдел към окръжна прокуратура съобщи и че един областен кмет трябвало първо да обезпечи естественото административно обслужване на жителите в региона, за който дава отговор, а по-късно да прави политика . Според Милчев Иванчева смесила двете неща, което не било положително решение.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР