Гражданско движение Боец на пресконференция в БТА обвинява финансовият министър

...
Гражданско движение Боец на пресконференция в БТА обвинява финансовият министър
Коментари Харесай

Боец обвиняват Горанов, че се прави на ощипан за източените 16 млрд. ДДС

Гражданско придвижване " Боец " на конференция в Българска телеграфна агенция упреква финансовият министър Владислав Горанов, че заема комфортната позиция - " не знам нищо и не съм отговорен за нищо " - по отношение на разкритията за източването на 16 милиарда Данък добавена стойност от страната. Представителите на " Боец " Героги Георгиев и Захаринка Истаткова регистрираха на брифинг в Българска телеграфна агенция какво се е случило със сигналите им до ВКП, Европейска комисия и президента.

За източването на Данък добавена стойност, в писмо до Национална агенция за приходите и министерство на финансите, министър Горанов дава отговор на " Боец ", че не разполага с желаната информация, по тази причина и от сдружението желаят от Национална агенция за приходите да кажат уведомявали ли са министерството . Отговорът от Национална агенция за приходите гласи, че ръководител на управителния съвет е Владислав Горанов . Национална агенция за приходите дава регулярно данни за несъбраните отговорности.

Оказва се, че Горанов лъже в формален документ , съгласно " Боец ", а това Горанов го правел, тъй като осъзнавал размера на абсурда.

Несъбирането на налози е проблем и на Европейски Съюз, тъй като това е проблем и за съюза, по тази причина и " Боец " са изпратили информацията и на еврокомисари. Те са уведомили и Юнкер, с цел да знае, когато се прегръща с българските държавни мъже, кого тъкмо прегръща и какво му дължат .

Според " Боец " от Европейска комисия въпреки всичко реагират , въпреки и по чиновнически и европейски, за разлика от нашите институции . Секретариатът на Европейска комисия оповестява, че в последния отчет за механизма за съдействие и инспекция се приканва България да се подхващат ограничения против данъчни измами и размера на сивата стопанска система .

 БОЕЦ дава Борисов и Горанов на прокурор
БОЕЦ дава Борисов и Горанов на прокурор

От 2000 година насам от България са източени 16 милиарда от Данък добавена стойност

" Боец " изясняват, че желаят от Национална агенция за приходите имената на компаниите, източили тези пари, само че получават отвод, тъй като това съдържа загадка . Питат Национална агенция за приходите и за хазартния бизнес, само че получават безмълвен отвод и повече от месец нямат отговор. Внесли са в президентството искане за среща. Разполагат и с информация, че на 30 март президентството внася документ с 21 въпроса до Национална агенция за приходите, само че и те нямат отговор .

Истаткова изясни, че до ВКП са дадени 2 сигнала. Единият е за незаконно безучастие на финансови министри . Искали са и инспекция на Горанов. Вторият сигнал е за активността на всички финансови министри за интервала, в който е позволено несъбирането на Данък добавена стойност - общо 8 министри са виновни за фискалната непоклатимост на България.

Истаткова добави, че отговорът ВКП е в действителност малко пояснение за прекачване на сигналите до профилираната прокуратурата . Според представителката на " Боец " това е просто писмо от една прокуратура до друга, без да знаят какво в действителност е подхванато.

 БОЕЦ: Институциите се трансформират в мутренски бригади
БОЕЦ: Институциите се трансформират в мутренски бригади

Иванчева несъмнено ще осъди България в Страсбург

" Боец " са внесли и писмо по отношение на показния арест на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Висш съдебен съвет сезира Цацаров, а той сезира друга инстанция, трансферират си топката и отговорността, счита Георгиев.

 Събирането на Данък добавена стойност е ежедневна борба за Горанов
Събирането на Данък добавена стойност е ежедневна борба за Горанов

Горанов: 150 милиарда евро годишно губи Европейски Съюз от несъбрано Данък добавена стойност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР