Гражданските протести в Казахстан се използват за дестабилизиране на страната

...
Гражданските протести в Казахстан се използват за дестабилизиране на страната
Коментари Харесай

Казахстан: Нападнаха ни ислямисти

Гражданските митинги в Казахстан се употребяват за дестабилизиране на страната от нарушители и терористи от ислямиски групировки. Това се показва в публична позиция, публикувана от посолството на някогашната руска република у нас, оповестява БТВ.

Сблъсъците в огромните градове на страната взеха доста жертви, като опозиционни деятели настояват, че властта се пробва да смаже недоволството със мощ и благодарение на бойци от Русия.

В формалната позиция обаче се твърди, че сега се вижда „ въоръжена експанзия от добре координирани терористични групи, подготвени в чужбина “ и „ измежду нападателите има неслучайни лица, които имат опит от присъединяване в боеве в „ горещи точки “ на страната на радикални ислямистки групировки “.  

„ Според последните данни, от ръцете на екстремисти и терористи са починали 18 чиновници на правоохранителните органи. Повече от 700 служители на реда, военнослужещи и 1000 цивилни са ранени и приети в болница. Тези, които назовават екстремистите част от мирните стачкуващи, дано знаят, че двама млади бойци са били обезглавени, до момента в който са коленичили “, декларира специфичният представител на президента на Република Казахстан за интернационалното съдействие Ержан Казъхан.  

Признава се, че обществените претенции по отношение на растящите цени на втечнения газ са обективни и се твърди, че „ мирните участници в митингите не са били подложени и не са подложени и към този миг на никакво гонене “.  

От Нур Султан са безапелационни, че „ миротворческите сили на Организацията на Договора за групова сигурност ще стоят в Казахстан краткотрайно и ще изоставен страната след стабилизиране на обстановката ".  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР