Граждански сдружения в САЩ заведоха дело срещу президента Доналд Тръмп

...
Граждански сдружения в САЩ заведоха дело срещу президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Доналд Тръмп на съд заради отношението към нелегални имигранти

Граждански сдружения в Съединени американски щати заведоха дело против президента Доналд Тръмп и членове на неговата администрация по обвиняване за нечовешко отношение към повече от хиляда незаконни имигранти в Калифорния, заяви МИА.
„ От 8 юни се държат хора във федерални центрове, на които са нарушени конституционните права “, се показва в жалбата, подадена от доста организации, измежду които и авторитетните Американски съюз за цивилен свободи и Бюрото за правни свободи на пандизчии в Калифорния.
„ Те са заключени в килии през по-голямата част от деня и нощта и не получават медицински услуги. Хранят се с неприятна храна, да вземем за пример мляко с изминал период на валидност или сандвич от единствено две части самун “, се прибавя в жалбата.
В текста се твърди, че мигрантите в Калифорния са подложени " на сурови условия, които могат да се опишат единствено като безчовечен ".
Жалбата е подадена против президента Тръмп, министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, министърът на правораздаването Джеф Сешънс и чиновници на гранична полиция и други държавни институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР