Граждански протести срещу отнетия от олигарха Иво Прокопиев достъп до

...
Граждански протести срещу отнетия от олигарха Иво Прокопиев достъп до
Коментари Харесай

Созопол на протест срещу отнетия от олигарха Иво Прокопиев достъп до плажа в местността „Буджака“

Граждански митинги против отнетия от олигарха Иво Прокопиев достъп до плажа в местността „ Буджака “ се състояха през последните дни. Хората недоволстваха против издигнатите от Прокопиев монументални постройки и огради, които изцяло са блокирали достъпа до морето.

Трябва да се отстранен постройките и оградите, които лимитират достъпа до морето в местността Буджака. Това сподели пред bTV кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

За солидните огради и постройки ограничаващи достъпа до крайбрежието оповестиха от прокуратурата, като разпространиха съответна фотография, а по пътеката екип на малкия екран стигна до водата, само че доста мъчно.

"Много достъпи до морето са запушени, ще създадем проучване, на всички достъпи. Ако са леки постройки, които не изискват тежка техника, ще ги премахнем до 30 септември, когато изтича срокът за възбрана за строителството, в случай че е по-масивно, ще изчакаме 30 септември и ще предприемем дейности по-късно ", сподели кметът.

„ Оказва се да се строи върху скалите е законно “,споделят локалните поданици, които излязоха на митинг. Протестиращи споделиха, че даже е имало сигнали за запушени пещери и че не могат да стигнат нито до нос Колокита, нито до Райския залив.

Според тях също по този начин има някои охранителни компании, които го гонят и евентуално, по думите им, надвишават пълномощията си.

По скалите в местността олигархът Прокопиев даже е сложил табели "Частен парцел " и "Няма излаз ".

Върху скалите има още две нови постройки, а казусът съществува от 2007 година, описаха още протестиращи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР