Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ Св.Петка“ във Видин,

...
Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ Св.Петка“ във Видин,
Коментари Харесай

Видинчани към Кирил Ананиев: Не закривайте единствената болница в областта!

Граждански митинг за опазване целостта на МБАЛ „ Св.Петка “ във Видин, проведен от „ Коалиция за България “, се организира през днешния ден в крайдунавския град.
Непосредствено преди почивните дни 109 здравни експерти , измежду които и лекари от болничното заведение, са подали груповата си оставка в символ на противоречие с коментираното от здравното министерство преструктуриране на болничното заведение и неналичието на смяна в трудовите им хонорари.
Мария Джамбазка, общински  съветник от Българска социалистическа партия, сподели в обръщението си към министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев:
“По какъв способ или канара ще определяте в коя област хората са по-нуждаещи се и по-болни от други, с цел да има там поделение по кардиология, например…, не е ли това наше неприкосновено конституционно право!?
На митинга измежду недоволните бе и Михаил Миков, който съобщи: „ Аз съм част от основателите за този протест с ясното схващане, че доста хора се опасяват да покажат лицата си. Днес солидарността с медицинските служащи от видинската болница е значима, тъй като гражданското възприятие е част от гордостта на българина. Събрали сме се тук против едно безумно решение на министър Кирил Ананиев и несъмнено ще се намерят хора, които да кажат, че митингът е политически. Но животът и здравето не са политически “.
Димитър Велков, регионален ръководител на Българска социалистическа партия сподели, че след инициираната от тях подписка за привикване на изключителна сесия за опазване целостта на видинската болница, сесия ще има благодарение на поддръжката от общинските съветници от „ Единни за смяна “.
Пред видинската болница на следващия ден още веднъж ще има митинг с начален час 12.30 ч.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР