Граждански протест срещу регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли се

...
Граждански протест срещу регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли се
Коментари Харесай

В Харманли протестираха срещу бежанския център

Граждански митинг против регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли се състоя през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция. Жители на града и живеещи в съседство с лагера за бежанци се оповестиха за закриването му, преместването му или превръщането му в общежитие от затворен вид. Обещанията от края на 2016 година за изнасяне на всички сходни институции надалеч от обитаеми места и разполагането им по границите бяха бързо забравени, сподели водачът и уредник на митинга, регионалният координатор на партия " Възраждане " Николай Георгиев.

По негови думи настояванията също по този начин са за оставката на шефа на Държавната организация за бежанците Петя Първанова и следствие на активността на организацията. Георгиев упорства и до закриване на центъра за въвеждане на вечерен час за настанените в лагера и непоколебим пропусквателен режим.

Протестиращи се оповестиха за надзор върху дейностите на " пришълците " от общинската власт при излизането им в града. " Мигрантите не съблюдават общоприетите правила на държание и хигиена, мърсят и унищожават зелени площи, къпят се в градските шадравани. Заглеждат по-леко облечените девойки, държат се нападателно, боязън ни е ", сподели Радка Илиева.

Според Георгиев има заплаха напрежението занапред да ескалира във връзка със засиления в последно време мигрантски напън по границите ни с Турция и Гърция. Протестиращите изготвиха декларация с настояванията, която ще бъде изпратена до всички способени органи на власт у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР