Граждански протест блокира за пет часа международния път Е-79 на

...
Граждански протест блокира за пет часа международния път Е-79 на
Коментари Харесай

Протест блокира за 5 часа международния път Е-79 на входа на Видин

Граждански митинг блокира за пет часа интернационалния път Е-79 на входа на Видин. Недоволството е, тъй като пътят, който води и към " Дунав мост 2 ", е планиран преди десетки години и съгласно уредниците от Гражданско обединяване " Единни за смяна ", не може да поеме засиления трафик. Настояват за автомагистрала до София, а също и за тунел под Петрохан, с цел да се улесни връзката на района със столицата.

Видин

Протестиращи минаха с коли през целия град и стопираха на входа на Видин, с цел да разгласят претенции си. Не са съгласни с предлагането на Агенция " Пътна инфраструктура " за четирилентов път.
Росица Кирова, ръководител на Гражданско обединяване " Единни за смяна ": Искаме незабавно решение на Министерски съвет, в границите на една седмица, с което да се стартира неотложно създаване на автомагистрала, не скоростен път, не четирилентов, трилентов, двулентов.
Настояват също за по-кратък път до столицата през прохода Петрохан, който ще реши и стопански, и обществени проблеми на района, който е най-обезлюдяващият и един от най-бедните в страната.

Според участници в митинга поради засиления трафик съществуващият път е причина за чести произшествия.

Казват, че неналичието на естествена пътна връзка слага в изолираност Северозапада.
Мариета Георгиева, " Единни за смяна ": Да можем да стигаме до всяка точка на България. Така, както и жителите на южната и част.
На входа на Видин участниците в митинга оставиха колите и потеглиха на няколкочасов поход.

Блокираният път на входа на Видин беше причина за километри опашки от коли, чакащи да преминат. Организаторите приготвят нови митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР