Граждански патрули пазят медиците от Спешната помощ в Горна Оряховица,

...
Граждански патрули пазят медиците от Спешната помощ в Горна Оряховица,
Коментари Харесай

Граждански патрули пазят медиците от Спешна помощ в Горна Оряховица

Граждански патрули пазят медиците от Спешната помощ в Горна Оряховица, с цел да бъде предотвратена нова експанзия против тях. Нощното дежурство с първия цивилен патрул в Спешния център в Горна Оряховица мина относително умерено, оповестява БНР.

Напрежението ескалира в последната седмица, а филиалът е единственият в страната, където жители се проведоха, с цел да оказват помощ в защитата на незабавните медици.

Организаторите на патрулите желаят да покажат на здравните управляващи, че в незабавните центрове в страната има проблеми с експанзията над медиците.

Медиците, от своя страна, споделят, че се усещат по-спокойни с гражданските патрули. Фелдшерът Мила Радева съобщи:
" Те фактически оказват огромна поддръжка, признателни сме им за помощта, само че не мисля, че това е решение на въпроса ".

Медиците упорстват за среща със здравния министър Кирил Ананиев и желаят ефикасни ограничения за отбрана против експанзията: " Паник бутони, защита, която непрестанно да бъде тук ".

Близо половината от незабавните медици към този момент подадоха едномесечни предупреждения за овакантяване, което слага под риск здравното обслужване на 80 000 поданици от няколко общини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР