Граждански патрули, които да следят за поведението на мигрантите от

...
Граждански патрули, които да следят за поведението на мигрантите от
Коментари Харесай

Мигранти в Свиленград закачат жени, деца и ученички

Граждански патрули, които да наблюдават за държанието на мигрантите от Пъстрогор потеглят в Свиленград. Идеята сплоти десетки хора от града, които се събраха, с цел да изразят недоволството си от все множеството бежанци, които на групи се движат в Свиленград.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1255
Идеята е на Димитър Гилев, който е преподавател по история.

„ Гражданските патрули не са военизирани групи хора, а доброволци – групи от хора, които да следят наглото държание на бежанците в нашия град. Те се събират в центъра на града, сядат по пейките. Когато минат млади девойки, майки, деца и ученички стартират да подвикват, подсвиркват, да ги закачат. Това тормози жителите. Гражданският патрул ще следи държанието им. Ако се видят непристойни дейности, ще сигнализираме в полицията “, изясни той.

„ Има недоволства на жители и е засилено полицейското наличие “, добави Гилев.

„ Имахме среща с Министерство на вътрешните работи и сме изискали повече патрули в пешеходната част на града, както и спомагателен запас в центъра. Тези хора вървят по републикански път без отразителни жилетки и е заплаха за тях и за водачите “, разяснява кметът на Свиленград Анастас Карчев.

Мигрантите идват от центъра в Пъстрогор, който е ангажиран на 75% от потенциала си.

„ Около 250 души са настанени. Режимът на придвижване е отворен вид център. Ние не сме място за задържане. Центърът е квалифициран за затворен вид, само че това решение се взима от Министерския съвет. Пропускателният режим е непоколебим е се прави с външна охранителна компания. Всичко се записва и се води отчетност “, акцентира Спасимир Петров, шефа на центъра за мигранти в Пъстрогор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР