Граждански патрул ще следи за реда в Харманли. Инициативата е

...
Граждански патрул ще следи за реда в Харманли. Инициативата е
Коментари Харесай

В Харманли правят гражданско опълчение срещу набезите на бежанците

Граждански патрул ще следи за реда в Харманли. Инициативата е на локалните хора. Според тях поради нараствания мигрантски поток има растеж на престъпността, а бежанците тормозели локалните дами. Доброволците ще наблюдават за закононарушения и ще подават сигнали до полицията.

Общинският консултант Николай Георгиев е един от основателите на гражданския патрул. Доброволците няма да бъдат със специфични дрехи. Те ще обикалят града и ще наблюдават за нарушавания.

" В патрула може да се включи всеки гражданин на Харманли. Основната активност ще бъде да се следи за нарушение на публичния ред. Най-вече в ранните утринни часове рейсовете и влаковете, които минават през Харманли, и са за Пловдив, и София. Там ще се акцентира, патрулът ще бъде в помощ на силите на полицията ", изясни Георгиев, предава bgonair.

Местните хора се оплакват, че все по-често чужденци ограбват магазините и дворовете. А младежите преследвали девойки и млади дами, като последният случай е от преди няколко дни.

" Проследена е дамата, била с малко дете и този субект я атакува в асансьора, дамата съумява да се отскубне, само че детето остава. Това е душевен тормоз ", добави общинският консултант.

Местните хора се опасяват да се разхождат в Харманли, тъй като младите мъже от локалния бежански център се събират на огромни групи в парка.

" Като хуни са. Не поддават на никакъв език. Аз съм огромен човек, уталожен, само че щерка ми и внучка ми избират да са на заведения, където детето да играе, в сравнение с в парка ", разяснява жителят на Харманли Катя Янчева.

Към момента в бежанския център в Харманли обитават към 1400 души, множеството от тях млади мъже като Юсейн. Той е дошъл единствено преди 10 дни. Казва, че не е виждал нещо неправилно.

" Нищо не съм чувал и нищо не знам ", показа той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР