Граждански организации настояват за създаването на Обществен съвет по изграждането

...
Граждански организации настояват за създаването на Обществен съвет по изграждането
Коментари Харесай

Новата детска болница: Граждански организации настояват за създаването на Обществен съвет


Граждански организации упорстват за основаването на Обществен съвет по построяването на Националната педиатрична болница.
В " Денят стартира " в  ефира на Българска национална телевизия Надежда Цекулова от гражданска самодейност " За същинска детска болница " и Георги Богданов от Националната мрежа за децата обявиха, че сега на процедура липсва разговор сред неправителствените организации, които работят за построяването на детска болница у нас и здравните управляващи.
" Болницата ще се построи с парите на жителите и ще се лекуват децата на жителите. Гражданите обаче не вземат участие в процеса по построяването ѝ. Искаме публичен съвет, тъй като ние сме тук. Изпратихме петима здравни министри, ще посрещнем и идващия, а е евентуално да изпратим и него ", уточни Цекулова.
" Като цивилен организации, експерти и специалисти сме дали стотици часове непринуден труд, с цел да покажем на министерството от какво тъкмо има потребност детската болница. След три години труд те споделиха, че ще се прави разбор. И това е всичко. Застъпваме се да има бистрота, да има публичен съвет, в който да вземат участие цивилен организации ", добави изпълнителният шеф на Национална мрежа за децата.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР