Гражданската война в Южен Судан е причинила смъртта на поне

...
Гражданската война в Южен Судан е причинила смъртта на поне
Коментари Харесай

382 900 са жертвите на гражданската война в Южен Судан

Гражданската война в Южен Судан е предизвикала гибелта на най-малко 382 900 души – доста повече от предходни оценки и повече от жертвите от спора в Сирия, съобщи БГНЕС.
Статистическата инспекция на мрачните цифри е направена от Лондонското учебно заведение по хигиена и Университета по тропическа медицина. Проучването е оповестено, откакто беше поръчана от Института за мир в Съединени американски щати в партньорство с Държавния департамент на Съединени американски щати.
Изследователите мерят както броя на смъртните случаи, които са директен резултат от насилието, по този начин и смъртните случаи, породени от покачвания риск от заболяване и понижения достъп до здравни грижи.
Предишните оценки определяха броя на жертвите на няколко десетки хиляди.
Новото число е сравнимо с това от Сирия, където повече от 360 000 са починалите от началото на спора през 2011 година
Изследването на английските учени откри, че смъртните случаи от гражданската война в Южен Судан, почнала през декември 2013 година, са съсредоточени в североизточните и южните региони на страната.
Изследователите проучиха данните за смъртността, съчетани с медийни известия и 227 изследвания, извършени от филантропични организации, с цел да се открият смъртни случаи, свързани с спорове.
След гражданската война - която избухна, откакто президентът Салва Кийр съобщи, че Риек Мачар приготвя прелом - районният блок на Междуправителствената власт за развиване (IGAD), управляван от Етиопия, пое самодейността за мирни договаряния.
След десетилетия на революция Южен Судан гласоподава да напусне северния си комшия Судан през 2011 година, и по този начин стана най-младата страна в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР