Гражданската въздухоплавателна администрация е домакин на семинар на тема Киберсигурност“.

...
Гражданската въздухоплавателна администрация е домакин на семинар на тема Киберсигурност“.
Коментари Харесай

Гражданска въздухоплавателна администрация е домакин на семинар по киберсигурност

Гражданската въздухоплавателна администрация е хазаин на семинар на тематика „ Киберсигурност “.

Събитието се провежда в интервала 5-7 април 2022 година взаимно с ЕВРОКОНТРОЛ по линия на програмата „ Подкрепа за страните “.

Политиката за киберсигурност в изискванията на цифрова промяна, е главен приоритет за България, а в това време е от съществена значимост за обвързвана и сигурна Европа. Това сподели по време на откриването на форума шефът на Гражданската въздухоплавателна администрация Христо Щерионов. Изпълнението на обновената тактика за киберсигурност подсигурява, че страната ни е благонадежден сътрудник в европейската авиация, добави той.

Лектори на семинара по киберсигурност са водещи експерти от ЕВРОКОНТРОЛ с богат на практика, теоретичен и законодателен опит. Те вземат участие в създаването на европейските политики и цялостната техническа система за киберсигурност в региона на авиацията и ръководството на въздушното придвижване.

В семинара вземат участие 25 представители организации, свързани с управлението на въздушното придвижване, действието при произшествия в осведомителната сигурност, самолетни компании и други

Ще бъдат обсъждани образци, действителни обстановки и ще бъдат обрисувани вероятни провокации пред киберсигурността. Ще бъде показан опитът на ЕВРОКОНТРОЛ и на лекторите от взаимната им работа с НАТО и профилираната организация на Организацията на обединените народи за гражданско въздухоплаване – ICAO.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР