Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще върне в държавния бюджет разликата

...
Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще върне в държавния бюджет разликата
Коментари Харесай

Изправи се.БГ“ връщат по-голяма част от партийната субсидия

Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ ще върне в държавния бюджет разликата сред 8 лева и 1 лева от партийната дотация. Това съобщи през днешния ден ръководителят на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ пред медиите при срещата със служебния правосъден министър.

На срещата беше разисквано връщането на партийната дотация за депутатите от „ Изправи се.БГ “ в държавния бюджет. Такава се поставя, съгласно настоящия закон, за интервала от 4 април до 11 юли.

Подкрепихме предлагането на „ ИТН “ партийната дотация да бъде понижена на 1 лева на глас. Останалите парламентарни групи обаче не поддържаха този законопроект, по тази причина партийната дотация остана 8 лева, напомни Манолова и акцентира, че дотацията би трябвало да бъде 1 лева, каквато е била волята на българските жители на референдума през 2016 година

Манолова уточни, че с правосъдния министър ще обсъдят и положението на арестите и пандизите, както и сигналите за издевателства в тях.

" Това е един от сигналите, които подадох в Министерството на правораздаването в качеството си на ръководител на Комисията по проверката. Искаме да получим информация има ли инспекции по сигнала и какви са резултатите ", изясни тя.

Манолова съобщи, че ще се срещне и с енергийния министър.

" Предстои нарастване на цената на тока с над 4 %. Получихме сигнал за завишаване на разноските от едно от енергийните сдружения. Смятаме, че желаното нарастване на цената на тока от ЕРП-тата е голословно и ощетява българските жители. Ще настояваме енергийният министър да апелира това решение пред Върховната административна прокуратура ", уточни Манолова.

" Вместо инспекция и цялостна информация за протичащото се в АПИ и „ Автомагистрали “, ние сме очевидци на едни назначения, които будят повече въпроси, в сравнение с отговори. Не е ясно каква е експертизата на новите членове на Управителния съвет на АПИ, кой ги е предложил и какво се чака от тях. Имаме сигнали, че желанието е информацията да бъде прикрита. Ще зададем въпроси и за назначението на господин Калинов за началник на ДНСК " безапелационна бе Манолова.

Тя напомни, че в АПИ и „ Автомагистрали “ става дума за близо 5 милиарда лева, които се разпределят за пътно строителство без публични поръчки и това е станало ясно в Комисията по проверката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР