Гражданската платформа Изправи се.Бг призова за промени в законодателството, които

...
Гражданската платформа Изправи се.Бг призова за промени в законодателството, които
Коментари Харесай

Мая Манолова внесе 3 000 страници доказателства срещу мобилните оператори

Гражданската платформа " Изправи се.Бг " прикани за промени в законодателството, които да забранят едностранното нарастване на цените на мобилните услуги.

От придвижването внесоха в съда още 3000 страници с доказателства в поддръжка на заведените групови искове против мобилните оператори.

Лидерът на гражданското съдружие Мая Манолова назова постигнатото съглашение сред трите телекома и Комисията за отбрана на потребителите бутафорно, тъй като действително оставя потребителите без избор.

Целта на груповите искове е съдът да анулира неравноправните клаузи в общите условия на договорите, в това число такива, при които при предварително преустановяване на контракта клиентът е задължен да възвърне всички отстъпки, които са му били направени в абонаментните проекти или при покупка и лизинг на устройства.

Манолова прикани депутатите за промени в закона, които да забранят едностранното нарастване на цените на мобилните услуги.

" И трите мобилни оператори са сключили едногодишни контракти, обикновено е да са решили комерсиалния риск, да е заложен в цените на мобилните услуги и да се ангажират че в границите на тези две години няма да покачват цените на мобилните услуги ", разясни Манолова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР