Гражданската отговорност за рецидивистите на пътя може да надхвърли и

...
Гражданската отговорност за рецидивистите на пътя може да надхвърли и
Коментари Харесай

2000 лева „Гражданска отговорност“ за джигити на пътя

Гражданската отговорност за рецидивистите на пътя може да надвиши и 2000 лв. с въвеждането на системата „ Бонус - малус “. Новото управление на Комисията за финансов контрол преработва и скалата, и разпоредбите за застраховката. Предвижда се да бъде по-скъпа за систематичните извършители и по-евтина за изрядните водачи.
От комисията са безапелационни, че новите правила ще влязат в действие от идната година, въпреки че в края на предходната бяха оттеглени след съществено публично неодобрение. Тогава се предвиждаше нарушаванията да вървят с автомобила, водача и притежателя на колата. Сега обаче автомобилът изрично няма да наследява греховете на старите притежатели.
Според остарялата канара тежките нарушавания можеше да оскъпят наложителната застраховака до 400%. А отстъпките доближиха до 25%. Обмисляната нова канара не изключва опцията повишаването да е и 700%, което при базова цена на застраховката към 300 лв. значи - гражданска от 2100. Отстъпките за изрядните също може да са по-големи. Те обаче не може да са равни на наказванията. Иначе системата няма да е финансово постоянна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР