Гражданската отговорност е една от задължителните полици, които по закон

...
Гражданската отговорност е една от задължителните полици, които по закон
Коментари Харесай

Експерт за Гражданската отговорност: Трябва да остане на приемлива цена

" Гражданската отговорност " е една от наложителните полици, които по закон се изискват и нейното съществуване е осъществяване на значима обществена функционалност от страна на страната, а точно всички потърпевши в пътни произшествия да бъдат обезщетени. Това изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Стоян Проданов от Асоциацията на българските застрахователи.

Затова съгласно него е значимо да съществува добър механизъм, по който да се предлага тази лавица. Това, което наложи повдигането на цените през първата половина на годината беше, че като цяло бранша работеше на загуба, разяснява Проданов.

През миналата година беше осъществена загуба от 50-60 милиона лв., която наложи КФН да предизвести, че цените би трябвало да са съответни, тъй че полицата да не генерира загуби.
Ние сме уверени, че с цел да има резултат полицата, тя би трябвало да остане на обществено допустима цена. Тоест при нивата, които виждаме сега, считаме че полицата е обществено допустима, изясни още Проданов.

 Владислав Горанов: „ Гражданска отговорност “ от 1000 лв. няма да има Владислав Горанов: „ Гражданска отговорност “ от 1000 лв. няма да има
Застраховка „ Гражданска отговорност “ от 1000 лв. не е на дневен ред, а данъкът за старите коли ще се усили минимално. Това съобщи министърът н...

В четвъртък имаше съвещание на Комисията по бюджет и финанси - там се случи едно извънредно лимитирано разискване, един фарс, на който бяха поканени извънредно дребен кръг от хора, разяснява от своя страна Емил Марков от Института за пътна сигурност.
Емил Марков: Ние сме срещу цялостния метод по какъв начин се случва това разискване и това, което пожелахме е госпожа Менда Стоянова да изтегли своето предложение и други оферти, които направихме във връзка с това административните разноски, които са ви приети по закон да бъдат понижени от 20 на 10% и също по този начин тези предели на компенсациите да останат единствено за разширения кръг лица, а не за всички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР