Гражданската организация Спаси София представи свое предложение за нов модел

...
Гражданската организация Спаси София представи свое предложение за нов модел
Коментари Харесай

Нова разпределение на средствата от паркирането в София предлага организация

Гражданската организация Спаси София показа свое предложение за нов модел за систематизиране на средствата от Синя и Зелена зона за паркиране в София. Според него събираните годишно към 50 млн. лева би трябвало да бъдат по равно разпределяни в три посоки - 34% от парите да отиват за строителство на нови многоетажни и подземни паркинги, 33% за усъвършенствания на градския превоз и 33% за поправяне на уличната инфраструктура в кварталите, в които съществуват зони за платено паркиране.
“Център за градска подвижност е институцията, натоварена с виновната задача да ръководи паркирането в София, само че вместо да работи за дълготрайно и стабилно решение, просто чертае паркоместа с багра по асфалта. За последните 10 години, макар че се събират по 50 млн. лева на година, няма издигнат нито един нов обществен гараж или многоетажен паркинг. Тази индиферентност и безнаказаност от страна на управлението на това сдружение не трябва да продължава - жителите би трябвало да получават забележими и ясни резултати против своите такси и данъци”, декларира Борис Бонев от организацията и добавя, че с препоръчаната идея се цели освен прекъсване на приключването на милиони от ЦГМ, само че и по-прозрачно консумиране на парите на софиянци.
Според деятелите единствено непрекъснатото вложение в сложна и съвременна инфраструктура ще постави ред в паркирането както в центъра, по този начин и в кварталите и ще освободи улиците и обществените пространства от паркирани коли. Допълнителните средства за градския превоз пък ще разрешат увеличение на транспортната задача, което значи повече транспортни средства по линиите, по-кратки шпации на придвижване и нови линии. Така, на пътуващите няма да им се постанова да чакат от време на време и по над 20 минути даже по съществени линии. Лошото положение на кварталните улици е третият проблем, който доста по-бързо може да бъде решен, в случай че спомагателни 15 млн. лева се отделят всяка година за техен ремонт, с фокус върху тротоарите и осветлението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР