Гражданската организация Спаси София предлага Столична община да стартира програма

...
Гражданската организация Спаси София предлага Столична община да стартира програма
Коментари Харесай

От Спаси София предлагат програма за ремонт на тротоарите в столицата

Гражданската организация " Спаси София " предлага Столична община да започва стратегия за ремонт на тротоарите в столицата, като за задачата отдели 25 млн. лв. за 2018 година Идеята е да се ремонтират към 238 км тротоари на година.

Тези пари следва да бъдат разпределени сред 24-те столични региона според от потребностите им, само че всеки да разполага с не по-малко от 500 хиляди лева, изясняват от " Спаси София " и допълват, че парите следва да бъдат вложени предпочитано за тротоарите в най-лошо положение, както и за тези с натоварен пешеходен трафик, осигуряващи безвредни и непрекъснати пешеходни направления - водещите към метростанции, спирки на градския превоз, институции, учебни заведения, пазари и така нататък

Общата дължина на уличната мрежа на София е към 3400 км и сходна, или по-амбициозна стратегия би могла да подсигурява цялостно обновяване на тротоарните настилки за към 25 години, пресмятат от организацията. В сметката им обаче не се включват пешеходните връзки, намиращи се отвън улиците: пътеките през междублоковите пространства, парковите алеи и доста други, за които съгласно тях би трябвало да се търсят други решения.

Очакваме представителите на Столичната община да подходят извънредно съществено към тематиката за рисковите тротоари на София, акцентират деятелите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР