Гражданска инициатива „Не на голите по плажа” започна подписка в

...
Гражданска инициатива „Не на голите по плажа” започна подписка в
Коментари Харесай

По цици на плажа…. По-добре НЕ!

Гражданска самодейност „ Не на голите по плажа” стартира подписка в Бургас против нудистите. До момента са събрани близо 500 подписа заяви един от уредниците на подписката Нели Тончева, представена от Дарик радио.

В града са ситуирани два пункта.

„ Искаме да има правилник за хората, които желаят да употребяват плажа голи или полуголи, с цел да може останалите – изключително тези с деца и подрастващи, да не се тормозят, да не се смущават от фронталното излагане на обществено място на открити интимни части”, сподели Тончева.

Подписите ще бъдат предоставени на Общинския съвет, където се чака полемика по тематиката. Според Тончева нужните разпореждания по този начин или другояче съществуват, само че не се съблюдават.

„ Разговаряли сме с психолози. Подобни гледки на плажа разпалват прибързано детската полова фикция и надлежно провокира децата да вървят да гледат разнообразни уеб сайтове да вземем за пример, за които не са задоволително съзрели”, сподели още Нели Тончева.

Местната гражданска самодейност упорства за обособяването на регламентирани зони за нудисти, които да бъдат отдалечени от градските плажове. На тях да бъдат сложени и табели, които ясно да демонстрират, че плажуващите там могат да бъдат и голи.

Според Тончева, наказания на нарушителите могат да бъдат прилагани по реда на локалната разпоредба за запазване на публичния ред на територията на община Бургас. Предложенията ще бъдат изпратени и до кмета на общината.

Подписи ще се събират до края на седмицата. Сред настояванията са слагане на табели по плажните линии, указващи, че на тези места не се позволяват лица без бански или по монокини, да се дефинират наказания за нарушителите, да се регламентира зона за нудисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР