Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа" организира протест срещу забраната за

...
Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа" организира протест срещу забраната за
Коментари Харесай

Добруджа започва протести срещу "зелените"

Гражданска самодейност „ Да спасим Добруджа " провежда митинг против възбраната за земеделие и строителство в региона на Крайморска Добруджа.

От самодейността изпратиха известие до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция:

"ДО
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „ ДА СПАСИМ ДОБРУДЖА”
ЗА ОТМЯНА НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА
КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА

Ние, организациите, гражданските групи и жителите на трите общини Каварна, Балчик и Шабла, излизаме на всеобщ митинг на 04 август 2017 година, Петък, от 8:30 ч. пред постройката на община Каварна (гр. Каварна, ул. "Добротица " 26)!

Гражданска самодейност „ Да спасим Добруджа” кани представителите на медиите с цел да отразят всеобщият митинг и справедливите претенции на хората от трите общини.

Искаме от Министър-председателя на Р България господин Бойко Борисов, до 12:00ч на 04 август 2017г. да анулира смъртната присъда на Крайморска Добруджа, наложена със заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите, с която се постановат безспорни забрани за земеделие и строителство в нашите земи и се лишават нашите конституционните права на свободна благосъстоятелност.

С тази заповед популацията в трите общини се обрича на бедност! Това е поминъкът на хората!

Правителството очевидно не схваща, че с цел да угоди на ползите на няколко зелени деятели, които злепоставят българската страна в Брюксел, прави геноцид върху българския народ и неговите ползи за развиване на съвременна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без опция да изкарват приходи от личните си земи и лов на риба. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене!

В наше неявяване „ екологични експерти” са определили и картирали неправилно границите на зони НАТУРА 2000, вкарвайки парцелите на милиони българи в невиждан за Европейския съюз необикновен режим на забрани и ограничавания на гражданските права. НАТУРА 2000 в България е 40% от цялата територия на страната – равнище, което го няма в нито една европейска страна. Зоните НАТУРА 2000 в Крайморска Добруджа не регистрират действителното положение на парцелите и съществуването на предпазени типове в тях. С оповестяване на НАТУРА зони в огромна част от акваторията на Черно Море ще се забрани и ограничи рибностопанската активност на българските риболовци, без да им се дава опция посредством законови практики и режими, до момента в който българската риба ще отива към прилежащи териториални води. Методът на картиране на всички зони не е прецизен, посредством проучване на място, а е осъществен посредством допускания и догатки.

Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в отбрана ползите си за приемане на милиони евро от европейски екологични планове, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа и ни обрекохте на бедност и цялостна липса на опция да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма да ви елементарни това национално изменничество!

В случай, че настояването ни за анулация на смъртната присъда на Крайморска Добруджа - Заповедта за възбрана на земеделие и строителство в общините Каварна, Балчик и Шабла не бъде анулирана до 12 часа на 04.08.2017г., ще преминем към гражданско непокорство.

НАШИТЕ ИСКАНИЯ:
1. Незабавна анулация на заповедта за възбрана на земеделието и строителството в Добруджа № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите;
2. Да отпаднат всички забрани за земеделие, лов на риба, туризъм, лов и всички действия, свързани с поминъка на хората;
3. Възстановяване на правото на прилагане върху земята и парцелите на притежателите и ползвателите или връщане на всички платени от хората пари;
4. Включване на притежателите и ползвателите на парцели в ръководството на НАТУРА 2000 и даване на непосредствено финансиране за запазване на природата в земите им, които да компенсират загубите им;
5. Ново картиране на НАТУРА 2000 в наличието на собствениците;
6. Незабавно приемане на общите устройствени проекти на общините Каварна, Балчик и Шабла гарантиращи развиването на Добруджа и поминъка на хората;
7. Въвеждане на ясни и законни практики, а не забрани за лов на риба и улов на бяла мида по принцип. Комуникация с рибностопанския отрасъл и позволителен режим отвън размножителния интервал на типовете. Да се узаконят в националното законодателство уредите за рандеман на бяла мида, позволени към този момент в Европейски Съюз. Контрол на границите с Гърция и Румъния за контрабанден експорт на бяла мида.

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „ ДА СПАСИМ ДОБРУДЖА”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР