Гражданите в България са подавали средно по 35 жалби до

...
Гражданите в България са подавали средно по 35 жалби до
Коментари Харесай

По 35 жалби ежедневно се подават до Омбудсмана

Гражданите в България са подавали приблизително по 35 тъжби до Омбудсмана всеки ден през 2019 година, демонстрира годишния отчет на публичния покровител. През предходната година броят на получените тъжби е бил над 13 000. Една трета от тях са били на консуматори на ВиК или топлофикационни услуги. " Хората се оплакват от неразбираеми повишени сметки, от неспособност за самостоятелен отвод от услугата, от неприятно качество на предоставената услуга, от неприятно качество на информацията, от проблеми на дяловото систематизиране в етажната благосъстоятелност. Всички тези проблеми не са решени ", разяснява Дияна Ковачева.

Най-голям е броят на жалбите от публични услуги – 3500, което е с 17% повече спрямо 2018 година Следват жалбите, свързани с нарушени обществени права, а третото място заемат проблемите, свързани с правото на положително административно обслужване.

Омбудсманът Дияна Ковачева предвижда, че през тази година една от най значимите тематики ще бъде достъпът на децата до онлайн обучение, а бъдещите цели, които очерта, са отбрана на жителите от монополите, колекторските компании, компаниите за бързи заеми, както и ограничения против домашното принуждение.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР