Гражданите трябва да участват във вземането на управленски решения и

...
Гражданите трябва да участват във вземането на управленски решения и
Коментари Харесай

Румен Радев: Политическата класа се отклонява от националния обществен интерес

Гражданите би трябвало да вземат участие във вземането на управнически решения и да имат надзор над политиците, тъй като без сериозен цивилен надзор, политическата класа се отклонява от националния публичен интерес.
Това съобщи пред българската общественост в швейцарската столица Берн президентът Румен Радев. Президентът увери, че решението му по измененията в Изборния кодекс ще бъде в полза на обществото.

„ Моят екип работи интензивно по въпроса. Това е извънредно значим закон. От него зависят устоите на нашата народна власт. Само да ви попитам, тук в Швейцария, в тукашния парламент, одобряват ли закони в 3 часа вечерта. И по този начин небрежно, стремително. Ами нашите ги одобряват. Аз не желая за една нощ да кажа - ето този закон мина несъгласие или го пущам. Работи се съществено, дал съм инструкции на моя екип и като се върна ще има решение по въпроса. Но бъдете сигурни, че моето решение ще бъде в полза на обществото. Когато отслабне опцията на жителите да оказват надзор върху политическия хайлайф, този политически хайлайф последователно стартира да обслужва своите ползи, а не тези на обществото. Затова не би трябвало да отстъпваме от силата на представителната народна власт. Тук при вас даже е директна народна власт. Това е още по-силна форма на надзор и на присъединяване на жителите във вземането на решения и в управническите процеси. При нас има отделяне, това е огромният проблем на България. Хората мъчно въздействат на политическите процеси, мъчно въздействат на механизмите на взимане на решение. “, сподели Радев.

Официалното посещаване на Румен Радев в Конфедерация Швейцария продължава и в петък. Българският държавен глава е в страната по покана на федералния президент Ули Маурер. Днес Румен Радев ще бъде посрещнат с публична гала във военно-въздушна база „ Мейринген “. Двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Швейцария и ще следят учение„ Alpha Scramble “ - бърза реакция за политане със самолети F18 Hornet, при положение на сигнал за нарушение на въздушното пространство на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР