Гражданите очакват от нас да сме отговорни, бързи и точни

...
Гражданите очакват от нас да сме отговорни, бързи и точни
Коментари Харесай

Парламентът разделен на две в първия пленарен ден

Гражданите чакат от нас да сме виновни, бързи и точни решения на проблемите на обществото, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева


Депутатите с 4-дневен уикенд за Деня на Съединението


В първия пленарен ден от новия политически сезон Народното събрание се оказа разграничен на две. Половината от избраниците слушаха изявленията от трибуната, а друга огромна група следеше протичащото се в зала от плазмите в бюфета или през телефоните си в околните заведения. Още по време на лидерските речи на ръководителите на парламентарните групи незабавно след началото на съвещанието в 13.00 часа, част от избраниците избраха да обядват. В бюфета на националното заседание се предлагаха сандвичите със сьомга, гауда, сирене, прясно сварени яйца и леден пъпеш.

По традиция, както се случва от доста време насам, околните заведения – “Катедралата ” и пицария “Виктория ” също бяха заети с депутати, които избраха да създадат обяд с сътрудници и сътрудници на въздух. Разговорите за идния политически сезон и свадите в националното заседание бяха гарнирани с нежно свинско, ризото със смокини и кълнове, салата от спанак, чери домати и рукола и други

И 45 минути след обръщението на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че “гражданите чакат от депутатите виновни, бързи и точни решения на проблемите на обществото ”, както и че “дневният ред на Народното събрание не може и не трябва да се разграничава от дневния ред на хората ”, пленарната зала бе на половина празна.

В началото на изключителното, само че първо съвещание за петата сесия на 44-то Народно заседание, кворумът от народни представители беше 162-ма.

Припомняме, че съвещанието бе свикано през днешния ден, а не на следващия ден, каквато е практиката – съвещанията да стартират в сряда, тъй като почивният 6 септември – Денят на Съединението, се пада в четвъртък. С изключителното съвещание във вторник обаче народните представители си “отработиха ” петък, който е работен ден за цялата страна. Днес Народното събрание още веднъж ще заседава за повторно тази седмица. Но народните представители ще имат четиридневен уикенд за Деня на Съединението. За тази сряда е планувано да стартират дебатите по измененията в Закона за пътищата, както и парламентарен надзор.

Днес за следващ път от Обединени патриоти се пробваха да отстранен цялостната възбрана на пушене на публични места. Но без изненада законопроектът бе отритнат на първо четене с 25 гласа “за ”, 69 “против ” и 45 “въздържали се ”.

По-рано, още по време на парламентарните заявления пък, предстоящо, от ГЕРБ реагираха остро на решението на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова алените депутати към този момент да не участват в пленарна зала и да остави единствено 20 народни представители, които да “защитават ползите ” на алените гласоподаватели, а останалите ще отидат при хората, с цел да търсят хрумвания за промяната на 29-годишното ръководство.

“Продължават с ваканцуването! Ще вземат ли заплати? Ще употребяват ли служебни коли? Като тръгнат при народа в Харманли, ще минат ли по кръговото? ”, незабавно реагира Десислава Атанасова от ГЕРБ, намеквайки и за скорошната злополука в Харманли, която стана с присъединяване на бащата на президента Румен Радев.

„ За ” Николай Нанков


Кой на кого диктува

 02-nankov Кметове желали министър Нанков да остане, в ГЕРБ също доста са „ За ”. Тази информация без създател и без източник беше оповестена на уеб страницата на „ 24 часа ” в понеделник следобяд.Както и че оставката на районния министър най-вероятно щяла бъде върната от премиера. „ Съвсем непринудено повече от половината кметове в България застанаха в поддръжка на районния министър ”, разгласи през вчерашния ден Цветан Цветанов пред bTV.

„ За ” Ивайло Московски


От транспортния отрасъл

 02-moskovski Най-големите браншови организации в областта на превоза изпратиха писма до министър-председателя Бойко Борисов. В тях те упорстват Ивайло Московски да резервира поста си на министър на превоза. От БАСАТ обявиха, че „ Московски има всички нужни качества да управлява едно от най-тежките министерства в страната и неговото премахване е по-скоро припрян акт, който ще се отрази отрицателно на сектора. ”

Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия


 02-2 20 депутати от Българска социалистическа партия остават в зала, а останалите отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел. Тази зала, това болшинство не могат да решат проблемите. Този парламент, с това болшинство е изчерпало своята функционалност. Ние желаеме оставката на държавното управление, завършек на тази мъка. Искаме разформироване на Народното събрание, предварителни избори. Не желаеме гласовете ви за Българска социалистическа партия, имаме потребност от националната ви сила от грижата ви за жанр и родно място. И предлагаме диалог дали можем да променим системата? ”

Цветан Цветанов, ГЕРБ


 02-1 Знаем, че сме неуместна коалиция за съперниците си, тъй като съумяваме да дадем отпор на безотговорния популизъм. Не стихват напъните отляво да се стартират вести и събития в ущърб на ръководещите, при което политическият звук на говорене е минал границите на приличието. Желаещите да ни сменят във властта очевидно нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората. Заради постоянството ни да изпълняваме обещаното, продължаваме да получаваме публично доверие и поддръжка. ”

Веселин Марешки, „ Воля “


 02-4 Некадърността и корупцията сътвориха две Българии, пропастта сред тях към този момент е голяма. Виждаме в изявите на някои водачи, че внезапно се загрижиха за народа, отново отвориха торбата с подправени обещания. Затова вместо с новата парламентарна сесия, сътрудници народни представители, мога да ви поздравя с началото на предизборната акция. Явно някои се надяват хората да не помнят какви ги правиха цяла година и в този момент желаят да се покажат задачите в бяло и още веднъж да заблуждават гласоподавателите. Само че този номер едва ли още веднъж ще мине. Дела трябват, не думи. ”

Валентин Касабов, Оперативна програма


 02-5 „ Не съществува обвързване всяка парламентарна група да прави показване на декларация за цели новия политически сезон.

Няма напрежение в парламентарната група на Обединени патриоти.

Имаме цели за новия политически сезон, ще ги кажем като му пристигна времето. Лидерът на Атака Волен Сидеров остава ръководител на парламентарната група Обединени патриоти. ”

Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи


 02-3 ГЕРБ има последния късмет да поеме политическата отговорност за неуспеха на своята политика и да предложи съответни решения – през днешния ден, тъй като на следващия ден ще е късно. Смяна на министрите – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от Движение за права и свободи е какво да се прави по-късно. Как и по какъв метод да се възстановим демократичните механизми на ръководство и по какъв начин да се построи още веднъж престижът на държавността. Това са проблемите – за реанимиране на държавността, което е съществена тематика на сегашния парламентарен сезон. ”

Мистериозни хипотези


Протести като в Румъния щели да смъкват кабинета


Масови митинги като в Румъния щели да принудят държавното управление да подаде оставка. Готвените вълнения били планувани дори с точна дата – 16 септември. А участниците щели да бъдат както в Букурещ – мигранти, които ще се върнат в Бългаия особено, с цел да кажат „ Не “ на ръководството на ГЕРБ. Пак на същата дата доста нашенци щели да стачкуват и пред посолствата ни по света. За събитието се написа и във фейсбук – групи. Според една от изявленията в обществената мрежа, пред Народното събрание щели да се съберат 30 000 души.

Пак съвсем в областта на тайните теории влиза сюжета, че „ служебното държавно управление този път ще да кара доста дълго, а в страната ще настъпи безпорядък и рецесия “.

Последните щели да бъдат провокирани от фрапантно повишение на цените. А в интервала на държавното безвремие щяло да има и „ война сред незаконни групировки “.

Още преди парламентарната почивка от опозицията самоуверено предвидиха в неофициални диалози рухване на кабинета „ Борисов 3 “ и предварителни избори през октомври.

Вчера в неофициални диалози в коридорите на Народното събрание тематиката за оставка на държавното управление бе коментирана, само че като вид за избори 2 в 1, като даже тази доктрина бе развивана в два подварианта.

При първата прогноза, свалянето на кабинета би трябвало да е към месец март, с цел да може предварителните парламентарни избори да съвпаднат с европейските.

При втората догадка пък предварителен избор се комбинираше с локалните избори. Което „ фиксираше “ оставката на държавното управление идното лято, защото изборите за кметове са през есента на 2019-та година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР