Гражданите на Стара Загора и тази година проявиха висока активност

...
Гражданите на Стара Загора и тази година проявиха висока активност
Коментари Харесай

Почти 140 килограма опасни битови отпадъци предадоха тази година в Стара Загора 

Гражданите на Стара Загора и тази година демонстрираха висока интензивност и отговорно отношение по време на извършената годишна акция за събиране на рискови боклуци от семействата, оповестяват от пресцентъра на общинската администрацията. 
За двете акции - на 27 и 28 май и на 14 и 15 октомври, в мобилните пунктове за предаване на рискови битови боклуци в парковете „ Зелен чеп “ и „ Артилерийски “ са предадени съвсем 140 кг рискови битови боклуци - останки от лакове и бояджийски материали, разтворители, киселини и основи, медикаменти с изминал период на валидност и други, които ще бъдат подложени на неутрализиране. 
И отсега нататък два пъти годишно мобилни събирателни пунктове ще събират разделно рискови боклуци от семействата в Стара Загора. Датите и мястото за разполагането им се дефинират в период до 31 януари на съответната година.
Извън интервалите на осъществяване на акциите с мобилни събирателни пунктове старозагорци могат да предават рискови битови боклуци в Центъра за преработване на обект „ Регионален център за ръководство на отпадъците (РЦУО) - Стара Загора “ в землището на село Ракитница. За приемането им не се заплаща такса , а обектът работи всеки ден от 8 до 19 часа . РЦУО съхранява краткотрайно такива боклуци в профилирани контейнери, с цел да се подсигурява сигурността за здравето на хората и околната среда, и ги предава на лицензирани компании за тяхното извънредно неутрализиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР