Гражданите на Русия не са проявили отговорно отношение към самоизолацията

...
Гражданите на Русия не са проявили отговорно отношение към самоизолацията
Коментари Харесай

Руснаците още не са осъзнали отговорността си относно мерките срещу коронавируса

Гражданите на Русия не са показали отговорно отношение към самоизолирането и като цяло не са осъзнали изцяло смисъла на ограниченията, въведените поради епидемията от ковид. Още им липсва общо осмисляне на обстановката, съобщи в изявление за ТАСС съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко.

Той счита, че по-възрастното потомство е схванало, че съществуват директни опасности. Наблюдава се понижаване на броя на пациентите, които минават амбулаторно лекуване, когато то може да се отсрочи, сподели Мурашко.

Според него има разнообразни сюжети за развиване на обстановката с епидемията, които са свързани на първо място с ограниченията, които водят до закъснение на епидемиологичния развой. Има сюжети, че пикът може да се измести към лятото, само че и по-лоши, че пикът може да настъпи скоро.

В Русия по данни на Федералната работа за контрол в областта на отбраната на правата на потребителите и благополучието на индивида (Роспотребнадзор) под лекарско наблюдаване поради съмнение, че са инфектирани с новия ковид, остават към 159 000 души.

Извършени са повече от 1.18 милиона лабораторни проучвания за съществуване на ковид. По данни на оперативния щаб за битка с епидемията регистрирани са 11 917 инфектирани, оздравели са 795 души, умряли са 94.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР