Гражданите на Пловдив излязоха на протест с искане за оставките

...
Гражданите на Пловдив излязоха на протест с искане за оставките
Коментари Харесай

Пловдив излезе на протест заради разкопани улици и забавени проекти

Гражданите на Пловдив излязоха на митинг с искане за оставките на кмета Здравко Димитров , заместник-кмета по „ строителство и вложения “ Пламен Райчев и кмета на регион „ Южен “ Костадин Язов .

Повод за следващо неодобрение станаха спрените строителни обекти по създаване и поправяне на водно-канализационната мрежа , в едно с пътната инфраструктура на града. Протестът пред Община Пловдив беше организран от гражданско съдружие „ Заедно за Пловдив “ и подсилен от десетки поданици на засегнатите квартали.

„ Заедно за Пловдив “ завоюва доверието на пловдивчани, откакто интензивно се намеси и спря договорка по застрояване на общински терен от 81 дка . С дейностите си съумяха освен да спасят земята, прилежаща към Гребната база, само че и да предотвратят загубата й посредством заменки като вкусен терен . С това разкриха серия от съмнителни практики и схеми в Община Пловдив.

Този път претекстове за искане на оставките на Здравко Димитров, Пламен Райчев и Костадин Язов са „ недоброто ръководство на инфрастуктурните планове и неприятното осъществяване на компаниите, спечелили поръчките “ , се показва в поканата на уредниците.

Най-ощетени от спрените градски поправки се оказаха жителите на регион „ Южен “ . Като заложници в откритата война сред Общинския съвет на Пловдив и кмета на града, Здравко Димитров, се виждат живущите от ул. „ Даме Груев “, „ Модъра-Царевец “ и бул. „ Стефан Стамболийски “ . Тази обстановка на административен колапс събра над 50 от жителите в региона с искане за преустановяване на некомпетентното управление на градската инфраструктура.

Целият регион „ Южен “ е блокиран от разорани улици и спрени строителни обекти. Няма да поносим повеече некадърното ръководство на Димитров, Райчев и Язов! “,  категоричните са протестиращите.

 Протест в Пловдив
Протест в Пловдив. Снимка: Заедно за Пловдив

Председателят на гражданско съдружие „ Заедно за Пловдив “ Никола Колев намерено посредством медиите сложи следните въпроси пред администрацията на Община Пловдив:

„ Какви наказания са наложени върху строителните компании, изграждащи плана предвид на неспазените, само че обещани към пловдивчани периоди? Извършвани ли са въобще първокласен надзор и инспекции от длъжностните лица в хода на етапното осъществяване? “

„ Като жители и основатели на днешното събитие ние не сме срещу развиването на града и реализирането на почналите инфраструктурни промени за развиването му. Протестът е против неналичието на съгласуваност и забавянето в осъществяването им “, добави още Колев.

Нарастващо подозрение измежду пловдивчани по отношение на коректността на предоставените поръчки и качеството им на осъществяване се поражда от обстоятелството, че без значение от замразяването на първите стадии от строително-ремонтните действия по уличната мрежа, в регион „ Южен “ се започват нови такива от цялостния план .

„ Нали поради това един план се разделя на разнообразни времеви и структурни интервали. С оглед на това да не се блокира града и да не се пречи на естествения живот на жителите “ , разясни още Никола Колев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР