Гражданите на Красно село не може повече да са заложници

...
Гражданите на Красно село не може повече да са заложници
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП подкрепи арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на Красно село

Гражданите на " Красно село " не може повече да са заложници на безотговорността на общинските съветници от " Демократична България " и от ГЕРБ.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

 

С 39 гласа " За ", 1 " Против " и 6 " Въздържал се " издигнатата кандидатура на арх. Румен Русев за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет до локалните избори наесен беше подкрепена. Това се случи, откакто повече от два месеца от " Демократична България " и от ГЕРБ тотално блокираха избора поради битката си за политическо превъзходство. Изборът на нов кмет на " Красно село " се наложи, откакто Росина Станиславова, определена на поста на локалния избор през 2019-та година като претендент на " Демократична България ", беше отстранена с решение на Върховния административен съд поради спор на ползи.

От групата на Българска социалистическа партия имаха свое предложение за мястото на Станиславова. Те издигнаха кандидатурата на общинския консултант Николай Николов, на който през 2019-та година на локалните избори не стигнаха единствено 83 гласа, с цел да бъде определен за кмет на региона. " Това беше най-хубавата кандидатура от позиция на интереса на жителите в региона, разяснява Иван Таков. - Заради дребни партийни сметки обаче тя не беше подкрепена от останалите политически групи в СОС ".

Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че разсъдъкът и отговорността постановат административното безвремие в един от най-големите и гъсто обитаеми региони в София да бъдат прекъснати час по-скоро.

" Този възел " Красно село " трябваше най-сетне да бъде развързан. Гражданите на региона изтърпяха задоволително съществено наказване, което им беше наложено от " Демократична България " и от ГЕРБ, разяснява Иван Таков от името на групата на Българска социалистическа партия. - Ние, общинските съветници, сме определени от жителите, с цел да работим за тях. От " Демократична България " и от ГЕРБ обаче си разрешиха да ги употребяват за краткотрайните им конюнктурни партийни ползи. Всичко това трябваше час по-скоро да завърши и то в интерес на жителите в региона. Арх. Румен Русев е вид за избавление на ситуацията. Още повече, че той има опит в гасенето на сходни районни пожари. Арх. Русев се оправи в " Младост " след случилото се с Десислава Иванчева. Вярвам, че в идващите 6 месеца, в които ще извършва длъжността кмет на " Красно село ", ще успее да се оправи с работата ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР