Гражданите на ЕС над 40-годишна възраст трябва спешно да получат

...
Гражданите на ЕС над 40-годишна възраст трябва спешно да получат
Коментари Харесай

ЕС препоръчва подсилващи дози ваксина против COVID-19 за хората над 40 години

Гражданите на Европейски Съюз над 40-годишна възраст би трябвало незабавно да получат подсилваща доза ваксина срещу COVID-19, съобщи на конференция през днешния ден Андреа Хорват от Европейския център за попречване и преодоляване на болесттите, предава Българска телеграфна агенция.

Хорват добави, че по-нататък спомагателни дози би трябвало да се плануват за всички пълнолетни европейци. По нейните думи следеното през днешния ден покачване в броя на новозаразените се дължи на приключването на действието на към този момент поставените дози ваксина.

Досега в Европейски Съюз са имунизирани 81% от пълнолетните (65 на 100 от населението), само че с цел да има обществото задоволителна отбрана против новата болест, належащо е имунизацията да обхване над 80 на 100 от цялото население. Марко Кавалери, представител на Европейската организация по медикаментите, добави, че спомагателни дози би трябвало да се слагат на първо време на имунизираните преди повече от шест месеца, като първо би трябвало да бъдат реимунизирани по-възрастните хора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР