Гражданите на държавите от НАТО подкрепят силно алианса и украинците,

...
Гражданите на държавите от НАТО подкрепят силно алианса и украинците,
Коментари Харесай

Столтенберг: Гражданите на държавите от НАТО подкрепят силно алианса и помощта за Украйна

Гражданите на страните от НАТО поддържат мощно алианса и украинците, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при представянето на годишния отчет за 2023 година за активността на военния съюз.

Най-новото изследване на публичното мнение в страните от пакта демонстрира мощна поддръжка за НАТО, уточни той. Огромно болшинство поддържа пакта, в Съединени американски щати да вземем за пример единствено 13 на 100 са " срещу ". Над 80 на 100 от нашите жители са на мнение, че страните от Европа и Северна Америка би трябвало да работят дружно за сигурността, добави Столтенберг. По неговите думи жителите на съюзническите страни показват също мощна поддръжка за украинците, 2/3 желаят тяхната страна да продължи помощта за Украйна. 

Украинците не изпитват дефицит на храброст, а на муниции. Трябва да покажем политическа воля да им помогнем. Всеки ден закъснение на доставките се отразява на бойното поле. Би било голяма неточност да оставим Путин да надделее, съобщи генералният секретар.

Според показаните от него данни НАТО бележи девета поредна година на повишение на отбранителните разноски, като за 2023 година нарастването е с 11 на 100. Тази година европейските съдружници ще вложат в защита общо 470 милиарда $, равно на два % от общия им Брутният вътрешен продукт за пръв път, означи Столтенберг. Той добави, че до края на годината 2/3 от съдружниците ще извършват правилото за военни разноски, равни на два % от Брутният вътрешен продукт.

В отговор на въпроси, свързани с вчерашното изявление на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, Столтенберг уточни, че свободните и честните избори са в сърцевината на всяка народна власт, а идните президентски избори в Русия няма да бъдат свободни и почтени. Виждаме съветски опозиционери да бъдат убивани, затваряни, прогонвани. Дори преди изборите да са се състояли, знаем, че няма да бъдат свободни и почтени. Никой не чака изборите тази седмица да донесат смяна в Кремъл, където от десетилетия е президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. Опитите на Русия да свика избори в завзетите украински области са изцяло противозаконни и не дават отговор на интернационалното законодателство, добави той.

Финландия през днешния ден е по-сигурна, тъй като е част от НАТО. Почти всички съветски сухопътни сили са впрегнати във войната в Украйна. Не виждаме непосредствена опасност за някой от съдружниците. Следим деликатно съветските дейности по границите на алианса, сподели Столтенберг.

Една от огромните победи на украинските сили до момента е против съветския Черноморски флот, разяснява генералният секретар. Той означи взаимните дейности на Киев с България, Румъния и Турция за обезпечаването на морски кулоар сред Одеса и Босфора. Това демонстрира потребността от доставка на модерни военни средства за украинците и е значимо за света, тъй като разрешава износа на зърно, разясни Столтенберг. Работим за образованието на грузинските гранични сили. НАТО участва в Черно море, то има стратегическа значимост, заключи генералният секретар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР