Гражданите, които са се ваксинирали срещу COVID-19 и са изработили

...
Гражданите, които са се ваксинирали срещу COVID-19 и са изработили
Коментари Харесай

Хайко Маас: Ваксинираните срещу коронавируса да получат някои привилегии

Гражданите, които са се ваксинирали против COVID-19 и са изработили имунитет, би трябвало имат опция да се върнат към публичния живот.

Това декларира немският външен министър Хайко Маас в изявление за "Билд ам зонтаг ".


Мисля, че хората, които са имунизирани, би трябвало да имат опция още веднъж да упражняват главните си права, споделя Маас.

По думите му те няма да се разболеят и няма да би трябвало да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А в случай че в заведенията за хранене влизат единствено имунизирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас доста рядко се изрича по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от държавното управление на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на имунизираните. Тази концепция не се употребява с известност в Германия.

Досега в страната са имунизирани над един милион души, или малко повече от 1 % от популацията. Първи бяха ваксинирани жителите на домовете за възрастни
и медиците.

От 16 декември в Германия е в действие строга карантина; затворени са съвсем всички магазини с изключение на магазините за хранителни артикули,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР