Гражданите, които решиха да участват на референдума, с над 90%

...
Гражданите, които решиха да участват на референдума, с над 90%
Коментари Харесай

Заев разговарял лично с депутати относно договора за името

" Гражданите, които взеха решение да вземат участие на референдума, с над 90% дадоха ясно напътствие на къде би трябвало да се движи Македония. Това съобщи министър председателят Зоран Заев, представен от организация " Фокус ".
Сега процесът минава в институциите на системата. Правителството започва самодейността за конституционни промени, която още през вчерашния ден влезе в Народното събрание. Очаквам Народното събрание през днешния ден или на следващия ден да изпрати рекомендация до Конституционната комисия за разкриване на спор, уточни министър-председателят.
„ Това, което се случва тук, в Македония, е диференциране сред два правилото и в държавното управление, и в опозицията – напредничав и ретрограден. Сериозността на изказванието, че без контракт с Гърция няма да има интеграция в Европейски Съюз и НАТО, е дефинитивно доказана и няма подозрения. Ние би трябвало да поемем отговорността си във времето, в което живеем “, изясни министър председателят Заев.
Той увери, че е спокоен и оптимист преди дебата в Народното събрание за конституционните промени и в това, че те ще минат на „ първа топка “. Заев не може да каже сигурно дали в Народното събрание има квалифицирано болшинство за конституционните промени, които произтичат от контракта с Гърция, само че съществува такава възможност.
„ Лично разговарях с депутати и видяхме, че има прогресивна маса от народни представители, което е задоволително сериозен претекст и причина да стартираме процеса “, съобщи македонският министър председател.
Той чака квалифицираното болшинство „ да се образува по натурален път “, без никакви закани, напън или „ пари “. „ Може да имам вяра, че го имаме, може да имам вяра, че го нямаме, само че най-после това би трябвало да го проверим и да се удостовери. Засега имаме съществени аргументи да имаме вяра, че има (мнозинство от две трети - бел. ред.) “, заключи министър-председателят на Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР