Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че

...
Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че
Коментари Харесай

Караджов: Проблемът не е в парите за пътища, а АПИ да си върши работата

Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това че има недоразумение в обединението. Има рецесия на ръководещата коалиция, тя не е в положение да взима решения. Това призна районният министър Гроздан Караджов в " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му, казусът не е в парите за пътищата, фокусът на дебата би трябвало да е в това да се разреши на АПИ да си прави работата.

" По стичане на исторически условия АПИ е в един капан, това е една правна неустановеност - не е ясно дали в случай че не разпишат нови възлагания, ръководителите на АПИ няма да влязат в пандиза. Или по-скоро има доста огромна възможност това да стане по този начин ", разяснява министърът.

Като не се разписват възлагания, няма нито един сменен знак или мантинела, разясни той. По молба на министъра. депутатите Има Такъв Народ са внесли ново предложение за решение, в което са изчистени пари, заплащания и всевъзможни усложняващи проблема условия.

" Искаме просто Народно събрание да даде опция на АПИ да си прави работата, другояче хората питат къде е страната, за какво не кърпи дупките, за какво не си асфлатира пътищата ", акцентира Караджов.

Припомняме, че Българска браншова камара (БКК) " Пътища " през днешния ден прикани в своя декларация да се пристъпи към народен митинг на пътищарите от 9:00 ч. на 20 април на територията на цялата страна и в София - до паметника " Цар Освободител " на площад " Народно заседание " № 2.

Според тях, Народно събрание е оставил 100 хиляди души заети в пътно-строителния отрасъл в невъзможност. Те акцентират, че неналичието на политическа воля е довела бранша до колапс, основан от бездействието на държавните институции.

Парламентът не одобри нито едно от предложенията по какъв метод Агенция " Пътна инфраструктура " да се разплати по договори с пътни компании за поддръжка и ремонт. Депутатите дебатираха и спориха по три оферти - проекторешение по вносител и две редакции от парламентарни комисии - Правна комисия и Комисията по районни въпроси.

За земетресения в обединението призна днес и външният министър Теодора Генчовска. Министерство на външните работи води непрекъсната връзка с външнополитическия екип на министър-председателят Кирил Петков по тематиката за ветото на България за Северна Македония. Има обаче разминавания и разнообразни упоритости от ответната страна. сподели тя.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР