Гражданите и собствениците на търговски обекти трябва да организират сами

...
Гражданите и собствениците на търговски обекти трябва да организират сами
Коментари Харесай

Община Шумен напомня: Почистете от снега и леда тротоарите пред имотите си

Гражданите и притежателите на търговски обекти би трябвало да провеждат сами почистването на снега и леда от тротоарите пред техните здания, входовете на жилищните блокове, магазини и прилежащи площи, напомнят от Община Шумен.

На доста места от покривите на жилищни, търговски и публични здания в Шумен са надвиснали рискови ледени висулки, откри инспекция на инспекторите от направление „ Чистота “ в общинската администрация, които обходиха през днешния ден разнообразни елементи на града.

Към момента не са формирани актове, само че са извършени диалози и са отправени предизвестия към ръководителите на институции, притежателите на обекти и шефовете на етажната благосъстоятелност, те да бъдат отстранени.

При несъблюдение на рекомендациите на контролните органи през идващите дни към този момент ще бъдат съставяни актове, въз основа на които ще бъдат издавани и наказателни постановления.

От общинската администрация припомнят още, че при несъблюдение на отговорностите, глобите за нарушителите е от 100 до 1000 лв., както е записано в текстовете на Наредба1 за поддържане и запазване на публичния ред на територията на община Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР